Какво направих по колата си днес?
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
- Status: Извън линия
Re: Какво направих по колата си днес?
Честно да ви кажа понякога имам чувството че издребнявате вече. Много важно че сме написали 2 коментара да се уточним за чистачката(примерно). Сега да отворя нова тема за една чистачка ли ? Разбирам че искате да има подреденост, но понякога според мен се прекалява.
За да не съм офф: Преди 2 дни сложих гумени стелки на Фокуса - Петекс.

За да не съм офф: Преди 2 дни сложих гумени стелки на Фокуса - Петекс.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Напоследък почва да не ме интересува особено.ГордСФорд написа: Разбирам че искате да има подреденост, но понякога според мен се прекалява.![]()
Модерацията ми вече се състои в събиране на последователни мнения и орязване на километрични цитати и цитати в цитатите на цитатите ...
С тенденция за намаляване на активността.
Почвам да свиквам с теми със заглавие "помощ" и вътре има задни амортисьори, предни пружини, не пали, ароматизатори ... колко мерудия се слага на туршията ...
А конкретни теми си седят празни.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Аз пък днес както си карах фаровете и осветлението по таблото намаля и след малко се оправи,няколко последователни пъти. Индикацията на акумулатора не светна обаче и се сетих че преди време свалях таблото с релета и бушони , бях резнал всичките крачета от 3-те страни и в бързината си след това няколко не запоих добре. Свалих таблото и наистина 2 споики само ги боцнах с човката и те паднаха. Всичко огледах и презапоих, покарах 20-тина километра след като изведох 2 кабела от акумулатора вътре в купето и на включен мултицет дебнех, но проблема не се появи, следващата една седмица ще следя нещата.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Не беше днес, а в петък:
Най-после смених съединителя, че от около два месеца взе да приплъзва (очевидно не издържа на по-големият въртящ момент заради газта) и от месец стоеше на шкафа. Тъкмо навреме - само на 3 нита главите бяха търнати по ръбовете.
След като кутията беше долу, реших че е добре да сменя и семеринга на коляновия вал.
Тъй и тъй планката на семеринга беше свалена, реших да сваля и картера, за да сменя О-пръстена на смукателя на маслената помпа, че ми просвирваше.
Голям филм с единия болт на магарето - гайката в гредата превъртя и се наложи да си правя прозорец с карбофлекса, за да държа контра с ключ.
Най-после смених съединителя, че от около два месеца взе да приплъзва (очевидно не издържа на по-големият въртящ момент заради газта) и от месец стоеше на шкафа. Тъкмо навреме - само на 3 нита главите бяха търнати по ръбовете.
След като кутията беше долу, реших че е добре да сменя и семеринга на коляновия вал.
Тъй и тъй планката на семеринга беше свалена, реших да сваля и картера, за да сменя О-пръстена на смукателя на маслената помпа, че ми просвирваше.
Голям филм с единия болт на магарето - гайката в гредата превъртя и се наложи да си правя прозорец с карбофлекса, за да държа контра с ключ.
Последна промяна от OgiDogi на 30 ное 2014, 14:29, променено общо 1 път.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ей затова сменям само което е повредено.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
HACKO написа:Ей затова сменям само което е повредено.

Ако ми кажеш как се сменя съединител на Mondeo II, без да се сваля магарето, ще почерпя. А да свалям кутията пак, заради семеринг или О-пръстен...
- essex
- потребител
Откакто взех колата сложих газ и имах до вчера проблеми със оборотите в десен завой или рязко спиране, гаснеше.
Сложил съм плочката за газ на дросела, а кихалкта залепена за мафа. Вчера сложих друго тяло на мафа, защото съм залепил кихалката със силиконово лепило, така без кихалка вече има мощност и каквото и да правя оборотите на падат
Една година умувах, защо при десен завой падат и почти гасне, мислих си за аксиалната подпора на средния основен лагер на коляновия вал и какво ли не, но не и това което трябва. Естествено след премахането трябваше да настроя на ново газовата, при десен завой клаптата на кихалката се самозатваря и опа , може би и мафа се влияе защото има пречка точно преди него и може би се получава завихряне, освен че е стигало въздух на двигателя. Сега мисля да си купя нови кабели и свещи че колектора ми е пластмасов
Сложил съм плочката за газ на дросела, а кихалкта залепена за мафа. Вчера сложих друго тяло на мафа, защото съм залепил кихалката със силиконово лепило, така без кихалка вече има мощност и каквото и да правя оборотите на падат

Една година умувах, защо при десен завой падат и почти гасне, мислих си за аксиалната подпора на средния основен лагер на коляновия вал и какво ли не, но не и това което трябва. Естествено след премахането трябваше да настроя на ново газовата, при десен завой клаптата на кихалката се самозатваря и опа , може би и мафа се влияе защото има пречка точно преди него и може би се получава завихряне, освен че е стигало въздух на двигателя. Сега мисля да си купя нови кабели и свещи че колектора ми е пластмасов

- Besniq
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2012, 15:16
- Модел на автомобила: фокус mk2.5 Duratec и W203 - C180 kompressor
- Контакти:
Днес сложих зимните обувки, платих данък и минах на преглед, и наново застраховка.
[url=http://besniq30.snimka.bg/automobiles/ford-focus-mk1-1-8-tddi.802865.34892879][img]http://media.snimka.bg/s1/4324/034892879-thumb.jpg?r=0[/img][/url]
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Смяна масло, филтри и да видя кога ще ми дойде музата да сменя часовника с работещ, който го имам от 2 години...
Сокол скитник
- essex
- потребител
Смених свещите и кабелите на бащата на ескорта 

- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
Смених водата в казанчето за чистачките с зимна течност , долях малко антифриз и натегнах едната скоба на единия маркуч,че нещо не бях я стегнал и оттам ми сълзеше. С това вече съм готов за сняг и студ . Остава една гражданска да и направя по празниците ,че тази има още малко .
- essex
- потребител
Смених си чистачките с някакви за 2.50 лв 2-те, но перата ми харесаха. Старите когато взех колата смених само перата ( 1 бр - 1 лв) и цяла година изкараха без проблеми, можеха още ама е зима и незнам каква виелица може да стане утре.
- essex
- потребител
Изкъпах си колата отвън, леле не мога да си я позная 

- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Вдигам и я свалям...Правя се на асансьор
:

По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
И свириш.koinov_bg написа:Вдигам и я свалям...Правя се на асансьор:
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

- essex
- потребител
Вчера смених ангренажа, маслото и въздушния филтър.
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
Подарих и нова гражданска за 2015.г.нови чистачки + външно къпане .Но с моя късмет след банята заваля и ефекта беше почти нулев.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Не точно днес, ама вчера си оправих вентилатора на парното/не аз де/ че в тия студове поне няма да ми се изпотяват стъклата
освен че ще затопля по-бързо купето

времето е като парите-никога не стига
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Засега я почистих от новите 15 см сняг, които натрупа през нощта.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!