Смених съединител
- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Смених съединител
Днес изсипах 370лв. Странно но не ми се къса сърцето. Махнах стария гаден събери-чарк съединител, притискател и аксиален и си ги замених с много красивичък (и доста хубав за каране Sachs). До днес колата ми не можеше да тръгва на първа, виеше ужасно, свиреше, тресеше се в завоите и да си кажа честно беше ужасна кола за каране.
Какво ми струва това:
Съединител+Притискателен диск+лагер ≈ 250лв.
Семеринг на колянов вал (от страната на съединителя) ≈ 20лв.
100лв. труд (вкл. смяна на задните пружинки, които купих от BaiHui).
Наместихме скоростния лост. Вече е в средата на центрлната ми конзола от последните Ескорти, с която си оборудвах кошничката преди доста време.
Сега вози страхотно с твърди задни пружини и stock предни. Нито много твърдо, нито много меко, но невероятно стабилно. Жалко че предните 2 пружини не могат да се сложат на моите амортисьори. Височината е същата, но диаметъра е по-голям и не влиза. Така че имам 2 Weitec зелени предни пружини за продан.
На ЛС ако е удобно.
Мислих да си купя Luk, но 30лв. разлика в цената само и и качеството на изпълнението на Sachs ме накараха да размисля.
Междувременно си покарах една C-classe през деня, оправях пералня, покарах мотокар Toyota, ядох кебапи с картофки и биричка, мъкнах цимент наляво надясно... Забавен ден на фона на вчерашното пиене от 7 до 3 сутринта.
Какво ми струва това:
Съединител+Притискателен диск+лагер ≈ 250лв.
Семеринг на колянов вал (от страната на съединителя) ≈ 20лв.
100лв. труд (вкл. смяна на задните пружинки, които купих от BaiHui).
Наместихме скоростния лост. Вече е в средата на центрлната ми конзола от последните Ескорти, с която си оборудвах кошничката преди доста време.
Сега вози страхотно с твърди задни пружини и stock предни. Нито много твърдо, нито много меко, но невероятно стабилно. Жалко че предните 2 пружини не могат да се сложат на моите амортисьори. Височината е същата, но диаметъра е по-голям и не влиза. Така че имам 2 Weitec зелени предни пружини за продан.

Мислих да си купя Luk, но 30лв. разлика в цената само и и качеството на изпълнението на Sachs ме накараха да размисля.
Междувременно си покарах една C-classe през деня, оправях пералня, покарах мотокар Toyota, ядох кебапи с картофки и биричка, мъкнах цимент наляво надясно... Забавен ден на фона на вчерашното пиене от 7 до 3 сутринта.

- Прикачени файлове