Вашето Форд десетилетие?
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2008, 11:02
- Модел на автомобила: Fiesta 97г - 1.25 16V
- Status: Извън линия
Вашето Форд десетилетие?
Имаше по форуми на други марки такава анкета, а тук не видях, затова реших да пусна. Фордовете от кое време харесвате НАЙ-МНОГО. Аз например харесвам доста модели от 60-те, 70-те и 80-те. Въпреки това, обаче най-много харесвам тези от 90-те. И то почти пълната моделна гама: Фиеста, Ескорт, по-късно първия Фокус (1998), Мондео, Куриер (Фиеста баничарка), Транзит, дори и Ка, за която много хора казват, че била грозна.
Напишете и причините за да харесвате най-много съответния период. Например аз харесвам най-много моделите от деветдесетте по екстериорни причини - външният вид е сладък, не е твърде агресивен, и повечето модели са овални. Това е защото що се отнася до мотори не разбирам много.
Надявам се доста хора да посочат различни отговори, а не всички да кажат "Всички". Въпросът е не модели от кои десетилетия харесвате, а от кое десетилетие харесвате най-голям брой модели на Форд. Американските също могат да се броят, ако имате познания.
Напишете и причините за да харесвате най-много съответния период. Например аз харесвам най-много моделите от деветдесетте по екстериорни причини - външният вид е сладък, не е твърде агресивен, и повечето модели са овални. Това е защото що се отнася до мотори не разбирам много.
Надявам се доста хора да посочат различни отговори, а не всички да кажат "Всички". Въпросът е не модели от кои десетилетия харесвате, а от кое десетилетие харесвате най-голям брой модели на Форд. Американските също могат да се броят, ако имате познания.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
не съм напълно съгласен, съгласи се че в много уши Форд означава традиция...red написа:аз съм си много доволен от мондеото....ама чак да харесвам форд....освен Шелби и Мустанг (което за съжаление е форд) за друг красив модел не се сещам. Лошото е, че и най хубавият модел като му прибавиш "форд" и звоучи като да говориш за качествата на московеца
Гласувах за 90-те защото карам такива фордове и визията много ме радва, а пък на мондео мк3

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Века на форд
Гласувах за 90 те към които добавям и средата на 80.Все пак тогава форд са на върха в класациите!Пример 1986 - Скорпио става кола на годината и разбива на пух и прах конкуренцията(ъгловатите БМВ-та и мерцедеси).Скорпиото е и първия автомобил серийно оборудван с АБС
система в Европа.През 1993 Монди става кола на годината и "премазва" мерцедес С клас и някакъв скапан ситроен(не си спомням модела
)!За жалост в момента форд няма представител в горния клас на средния сегмент при автомобилите (Скорпио) и се опитва да вкара Мондеото там.Дали ще успее само времето ще покаже.

система в Европа.През 1993 Монди става кола на годината и "премазва" мерцедес С клас и някакъв скапан ситроен(не си спомням модела

- eliyan88
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2010, 20:54
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
Re: Вашето Форд десетилетие?
През 80-те са правени много хубави Фордове, като малък много се кефех на Ескортите. В началото на 90-те бях малък, обаче още от тогава харесвах Форд - най-вече Фиеста и Ескорт. Най-скучната ера в историята на Форд е средата на 90-те с овалните Ескорт Mk7 и Фиеста Mk4 и Mk5. Тогава всички коли не само тези на Форд, а и на другите марки бяха станали едни такива прекалено овални и яйцевидни, хич не ми харесваха. Хубаво, че се появи Фокус и разчупи дизайна. До 2001 Фиеста беше морално остаряла, добре че се появи Фиеста Mk6, която беше в крак с времето и до днес е една от най-обемните коли в класа си и с малко повреди. По онова време Фордовете бяха в стил New Edge, който много ми харесва, затова се оглеждам за Фиеста от 2005-2008.
След това преминаха постепенно към Кинетичния дизайн, на който не съм фен. Обаче предстоящото поколение на Фокус много ми допада от снимките, така че май Форд имат ново направление в дизайна.
Накратко - харесва ми всяка ера в историята на Форд освен средата и края на 90-те. Най-много ми харесват Фордовете от началото на 90-те и от началото на 00-те. Бъдещия Фокус също ми харесва и ако всички нови модели на Форд полчат фейслифт със заемки от неговия дизайн ще е много добре. 

- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Колеги, от къде ги намирате и как ги измъквате тези теми, на които не е писано вече близо три години 

- eliyan88
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2010, 20:54
- Модел на автомобила: Ford Fiesta

Последна промяна от eliyan88 на 21 сеп 2011, 23:10, променено общо 2 пъти.
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Прочел съм го колега, как да не съм
Принципно когато има анкети, в темата може да не е писано от доста време, но ако е гласувано, то това се отчита и тя си седи на предни позиции. Ако обаче не е гласувано скоро, обикновено се е забутала някъде.............и в този смисъл се учудвам, от къде ги търсите тези теми, за да се пише в тях.

Принципно когато има анкети, в темата може да не е писано от доста време, но ако е гласувано, то това се отчита и тя си седи на предни позиции. Ако обаче не е гласувано скоро, обикновено се е забутала някъде.............и в този смисъл се учудвам, от къде ги търсите тези теми, за да се пише в тях.