Мондео МК3 TDCI ненадежден!?

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2006, 10:29
Модел на автомобила: MONDEO MKIII,O7' 2.0TDCI
Контакти:
Status: Извън линия

Мондео МК3 TDCI ненадежден!?

Мнение от zar » 31 дек 2007, 17:48

Колеги от форума някой има ли представа или по точно откъде мога да намеря подробна информация и аргументи защо TDCI двигателите на Мондео MK3 били ненадеждни?Това го срещам няколко пъти в Ауто Билд-а ама незнам какъв е проблемА точно а бих искал да разбера подробности по въпроса тъй като от по-малко от година карам ново такова взех го защото цената му преди да излезе последния модел беше доста привлекателна и на промоция за класа.А пък имам богати впечатления от Мондео защото предното ми го карах почти 6 години без никакви проблеми затова станах и фен на марката.Та ще бъда благодарен на всеки от вас който прати някакъв линк или информация по въпроса!А за новата 2008 пожелавам на вси4ки от вас да смените колите си с нови или пък ако не с един по-нов модел нагоре!

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 31 дек 2007, 17:56

Аз имам почти всички броеве на Ауто Билд и такова нещо не съм прочел :roll: Какво точно са писали? Никога няма да напишат, че двг е ненадежден там се пише по-конкретно за определен възел :?

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 31 дек 2007, 19:19

Например провери в последния Билд от 28 дек.-9януари на последната страница дето има статия за Ауди А4 втора ръка и по-точно алтернативите на тази кола(там са изброени Пасат,Авенсис,Вектра,Мерцедес,БМВ 3,Мондео МК3)та виж какво са писали за Мондео-то(моето е абсол. същото даже и цвета на снимката е същия)Имаше и един от предните броеве където беше писано същото(ненадеждни TDCI двигатели).Какво имат предвид незнам ама съм озадачен направо.Та да кажат поне какъв им е аргумента да го кажат.Провери последния Билд както и някои от предните незнам кой беше точно.А случайно да имаш Билда в който е писано за 100000км тест на Мондео МК3.Ще ти бъда благодарен ако имаш някакво инфо.Мерси в аванс!

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 31 дек 2007, 19:21

Например провери в последния Билд от 28 дек.-9януари на последната страница дето има статия за Ауди А4 втора ръка и по-точно алтернативите на тази кола(там са изброени Пасат,Авенсис,Вектра,Мерцедес,БМВ 3,Мондео МК3)та виж какво са писали за Мондео-то(моето е абсол. същото даже и цвета на снимката е същия)Имаше и един от предните броеве където беше писано същото(ненадеждни TDCI двигатели).Какво имат предвид незнам ама съм озадачен направо.Та да кажат поне какъв им е аргумента да го кажат.Провери последния Билд както и някои от предните незнам кой беше точно.А случайно да имаш Билда в който е писано за 100000км тест на Мондео МК3.Ще ти бъда благодарен ако имаш някакво инфо.Мерси в аванс!

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 31 дек 2007, 20:45

щом автора не се е обосновал значи може да му хвърлиш думите на вятъра

щом си стигнал до края на списанието значи не си пропуснал коя кола е предпочела булката за сватбата като автора се е обосновал с цифри и факти
успешна нова 2008 година на всички *00140*
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 31 дек 2007, 22:21

Булката се вози в Мондео да!И така трябва да е новия модел е супер щом би и прословутия Пасат(в един от предните Билд-ове).Доволен съм от този модел надявам се след някоя година да подкарам и Него(макар че вече го тествах още като го докараха в Бургас и сум много доволен). Трябва да ви кажа че Форд-а(европейските модели) си е един добър и качествен автомобил за хора който не робуват на имена като VW и Ауди например(не че имам нещо против).Абе аз с моя новия минах вече почти 10000км откак е излязал от магазина проблеми няма и съм доволен и даже вече посвали разхода и взе да работи по-меко ама има още да се разработва!Дай Боже всекиму колеги!

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 01 яну 2008, 11:20

Вчера попаднах на едно сравнение в Ауто Билд м/у комбита. Едното беше Мондео TDCI и пише за двг цитирам "не се смята за особено надежден" Кой не го смята, защо, как не е ясно. То в тия сравнения м/у 3,4 марки все гледат за всяка да напишат + и - така че нищо чудно това да са си го изсмукали от пръстите. :?

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 01 яну 2008, 16:17

Абе да дето викаш кой как и за какво не става ясно.Нали все пак е Форд трудно им е да признаят че Форд взеха да изкарват качествени автомобили последното десетилетие!Абе ние ще си караме TDCI-ките и ще ги подържаме както трябва пък ще видим колко ненадеждни са:)
P.S:Единственото което ми се е набило на очите е че трябва да се гледат обтегачите на веригата щото може да се получи някоя инфекция.Ако това имат предвид аз пък знам сума ти "Прехвалени" Аудита с накъсани предваритено ангренажни ремъци!Абе кой знае!Благодаря ти за инфото ако изровиш още нещо драсвай!

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител
Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011

Мнение от chaosdd » 03 яну 2008, 12:10

Карай си автомобила - двигателя е чудесен. Някои дребни дефекти имаха първите версии от 2001-2002.
С твоя при правилна поддръжка не би трябвало да имаш грижи много, много километри.
От некачествената нафта понякога заминават дюзи и се задръства EGR клапана. Друго няма какво.
Ford. Feel the difference

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 07 яну 2008, 10:03

Мерси колега щом си го тествал вече вярвам,защото това ми е първия Common Rail и въобще дизел та затова като ги четох тези публикаций се учудих щото този двигател все пак е разработка с Пежо а те навремето правеха добри дизели за разлика от сега ама ще видим.Имам още 2 години гаранция та ако става нещо да става по време на гаранцията.За дузите ми казаха че не е лошо да се сменят на 100000км ама това важи за почти всички Common Rail-и карани в България щото нафтата ни все още не е с необходимото качество!Да си ги караме със здраве пък ще видим!

Потребителски аватар
TURBOTO
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2007, 13:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V

Мнение от TURBOTO » 07 яну 2008, 10:15

Абе да ти кажа по принцип харесвам Ауто Билд като издание наистина са безпристастни като оценка и тестове но понякога сами си противоречат.Четох го това за ненадежните мотори но преди няколко месеца в техен брой този мотор беше наречен-"Един от най-съвършенните дизели в момента".Така че караи си колата и не се притесняваи от такива коментари още повече че доколкото разбрах колата ти е гаранционна.

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител
Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011

Мнение от chaosdd » 07 яну 2008, 15:20

zar написа: се учудих щото този двигател все пак е разработка с Пежо а те навремето правеха добри дизели за разлика от сега ама ще видим.!
Ще си позволя корекция. Двигателят 2.0 TDCi (115, 130 к.с.) в твоето Mondeo няма нищо общо с Пежо. Изцяло Ford-овски си е.

Това е различен двигател от 2.0 TDCi, който в момента се вгражда във Focus, C-MAX, S-MAX, Galaxy, новото Mondeo (130, 136, 140 к.с.), както и различни модели на Volvo, Mazda и PSA.
Ford. Feel the difference

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 10 яну 2008, 20:43

Е мерси за корекцията!Мислех си че и той влиза в това число на Френско-Немските разработки ама не е така!Карай това не е болка за умиране и Форд не правят лоши двигатели поне аз не съм срещал въобще такива през всичкото това време досега в което съм карал форд!Пък ако някой има проблеми с този двигател(изключвам последиците от мърлява подръжка)нека пише по темата да видим какво му е ненадеждното дето са го открили от Ауто Билд!

Потребителски аватар
vlad
потребител
потребител
Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
Контакти:

Мнение от vlad » 13 яну 2008, 11:39

Малко инфо по темата
http://mondeoclub.ru/forum/index.php?showtopic=43428

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 16 яну 2008, 09:53

Мерси Vlad за препратката.Прочетох какви са коментарите за МК3 абе не е зле ще караме и толкова от всичко разбрах че все пак колата си е сполучлива както и двигателите с който е оборудвана.А щом са излекували и детските болести след 2003 година тогава няма основание за притеснение.
P.S:Това твоето чудо дето го караш си е сериозна ракета.Имам приятел с такова карал съм го няколко пъти голям изтребител че понякога и чичковците със наточени скъпи немски коли остават отзад на опашката и замислени:)Със здраве да си я караш!

Потребителски аватар
vlad
потребител
потребител
Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
Контакти:

Мнение от vlad » 16 яну 2008, 16:02

zar написа:...Със здраве да си я караш!
Мерси! За сега съм много доволен за 3700км. никакви проблеми (пу-пу). Прегледах доста ревюта и тестове преди да я взема, понеже нямам опит с дизели и добрите отзиви се потвърждават.

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 16 яну 2008, 17:15

Така е и аз нямах опит със дизели ама доста съм изчел по темата.Всъщност аз нямах и намерение да взимам чисто нова кола а смятах някое пак такова ама 3-4 годишно.Но лизинга ми се стори удобен а и ти сигурно също си взел твоята от промоцията.А 5 бона сие е сериозна отстъпка мисля.Гледах и като твоето от него меделяха 6 бона ама тогава ги нямах и за това взех Трнд-чето ама не съжалявам до момента.Добре че беше новия модел та и аз да се сдобия със стария заради намалението:)Мой добър приятел има такова взеха го 2004.Единствено оборотомера му правеше някакви номера(същото се получи и с моя и ми сменига цялото табло гаранционно),освен това изкриви спирачни дискове ама това беше докато сменял летни със зимни гуми та попренатегнал малко болтовете абе получило се малко глупаво ама му ги смениха и няма проблеми.Инак всичко друго е супер.Та незнам за твоето ама неговото е Джиа с много пиятен салон вътре.Беше се засилил да прави чип тунинг и мен навиваше ама го отказахме(то за кво ти е повече мощност от тази).Защото чип тунинга особено на дизелите прави големи бели.А да хвърлиш чисто нова турбина не върви!Че и от гаранцията няма да ти го признаят.Та това мога да ти споделя от опит за твоята модификация.Хайде със здраве да си ги караме!

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 16 яну 2008, 17:18

Оппа Sorry батка ама чак сега видях че и твоето е Джиа тогава няма кво да ти обяснявам за салона:)

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”