За кирилицата и писането
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
1.8d написа:Що бе,аз бях в 8-ми клас преди 17-18г и още тогава учителя по химия ни учеше че старото название е двуокис,а новото диоксид,а съединенията на кислорода не са "окиси",а "оксиди"cenzor написа: И двете се използват, в старите учебници беше двуокис, в новите е диоксид.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
По същата логика новото название на на Въглерода е Карбон и защо ди оксиди а не дву оксиди?cenzor написа:1.8d написа:Що бе,аз бях в 8-ми клас преди 17-18г и още тогава учителя по химия ни учеше че старото название е двуокис,а новото диоксид,а съединенията на кислорода не са "окиси",а "оксиди"cenzor написа: И двете се използват, в старите учебници беше двуокис, в новите е диоксид.Е, да де. Ти казваш точно каквото и аз.

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Nescafe
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2005, 15:10
- Модел на автомобила: Ford Capri Ford Scorpio
Ето един доволен като менdoctordre написа:ФЛЕКСТАЙП ФОРЕВЕРсериозно, откакто ползвам компютър винаги съм бил с флекса и не съм имам никога проблеми! не мога да разбера какво не му харесвате, с ХР си се разбира идеално. сега съм на виста и нямам нужда от него, но иначе след всяка преинсталация на win-а първото което слагам е flex type

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Преди около 20 години в България е възприета новата международната номенклатура по системата СИ за наименованията на химичните съединения. Според IUPAC Compendium of Chemical Terminology старите (местни) наименования на съединенията вече не се употребяват.
окис=оксид
двуокис=диоксид
окисление=оксидация

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Като отвориш поле за отговор натисни десен бутон - Languages - Bulgarian.vladdko написа:Може ли малко помощ за речника на Firefox, инсталирах го, но как се проверява с него, например при писане на нов отговор тук.
След това - трябва да започне да подчертава грешните думи. Ако имаш подчертана дума - кликваш с десен бутон отгоре и виждаш възможните правилни думи.