Обективно ли оценява според вас сп. Автобилд ?
- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
- Status: Извън линия
Обективно ли оценява според вас сп. Автобилд ?
ето един от предпоследните им броеве са направили мегатест на по-известните марки автомобили,като крайното класиране е повече от съмнително.Вие какво ше кажете по въпроса ?
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Re: Обективно ли оценява според вас сп. Автобилд ?
Това списание е най-голямата глупост на пазара, спрях да го чета преди около 2 години заради малоумните им тестове
всеки брой ме дразнеше по малко и последния брой, с който чашата преля (мега тест ауди срещу бмв) сравняваха напълно несравними двигатели за да изпъкнат бмв-тата, полудях от яд. Никога повече няма да разгърна това списание.

- Bijutera
- потребител
как е възможно боклуци като Хюндай и опел да са на челните места,а Ауди,Бмв и Мерцедес,които са мастодонтите в тоя бизнес да къкрят в средата на таблицата ?

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Веднага се съгласявам с тая класация,ако разменят 4-то със 15-то и 7-о с 18-то място.
Първо редим всичко от Азия,после останалото...почти без значение в какъв ред.
Първо редим всичко от Азия,после останалото...почти без значение в какъв ред.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Тази оценка е за конкретен период и според мен - да обективна е. Това, че ще си купи човек кола за 150 000лв не означава непременно, че няма да си блъска главата в нея >:D<: Проблеми с качеството имат почти всички. От въпросното списание не пропускам брой.
- Svetlix
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
Все пак тестват нови автомобили ... може и да са обективни наистина. А вече наистина на един по-късен етап да лъснат детски болести и недоизкусорени детайли.isoiso написа:Тази оценка е за конкретен период и според мен - да обективна е.
Колкото до Хюндай и Кия ... ако сравняваме нови автомобили защо да са боклуци? Вече ако ги сравняваме като надеждност след 10-тата година вече това е съвсем друга тема.
Това с което наистина се съгласих от всичко изписано до момента е, че всички имат проблем с качеството
ПС: Toyota винаги са били символ на високо качество и надеждност, колкото и да Ви боли всичките в този форум

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Смях в залата, Toyota може някога да са били качествени автомобили, но това е било някога, последните години не е така!Svetlix написа:Все пак тестват нови автомобили ..isoiso написа:Тази оценка е за конкретен период и според мен - да обективна е.
ПС: Toyota винаги са били символ на високо качество и надеждност.......
Иначе Autobild оценява oбективно, особено за тия които им плащат за реклама.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Грешно. От няколко години в Германия Тойота имат изключително присъствие на пазара. Причините са много, сервизи, цени, плащания, обслужване. Дори предлагат услуга, ако закъсаш някъде, обаждаш се, идват докарват ти друга Тойота и си продължаваш по пътя, а те се оправят с твоята. Отдавна беше времето, когато Германците държана на тяхното си производство. Класацията си е доста точна според мен, с изключение на Опел-а. Странно високо място.DTM написа:Смях в залата, Toyota може някога да са били качествени автомобили, но това е било някога, последните години не е така!Svetlix написа:Все пак тестват нови автомобили ..isoiso написа:Тази оценка е за конкретен период и според мен - да обективна е.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- Bijutera
- потребител
Факт е,че японските коли като цена/качество са може би най-добрите,но корейските Киа и Хюндай според мен нямат място толкова нагоре в класацията.Представяте ли си-Хюндай пред Ауди и Опел пред Бмв
А и в един от последните си броеве при сравнителен тест между среден клас хечбеци списанието дава великата оценка на външния вид на новия Фокус-невзрачен...

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
На мен пък ми се струва, че оценката ти се базираосновно на чувства и предпочитания....пропускаш, че всичко се променя, някои по бавничко, други по-бързичко.Bijutera написа:Факт е,че японските коли като цена/качество са може би най-добрите,но корейските Киа и Хюндай според мен нямат място толкова нагоре в класацията.Представяте ли си-Хюндай пред Ауди и Опел пред БмвА и в един от последните си броеве при сравнителен тест между среден клас хечбеци списанието дава великата оценка на външния вид на новия Фокус-невзрачен...
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Аз мисля че при съвременното автомобилостроене нещата доста се поизравниха.Ние тук в БГ още робуваме на марки като БМВ,Мерцедес,Ауди.Преди 20-30г наистина те се отличаваха със своето качество и надежност,но бяха трудно достъпни за българина,който си купуваше коли от соц.лагера като Лади,Москвичи,Волги,Шкоди и др.Днес нещата не стоят така.Японците и корейците купиха или откраднаха технологии и като знаем техния педантизъм в работата,започнаха да правят не по лоши автомобили,че и в някои отношения по добри.Ходил съм и в Япония и в Южна Корея и да ви кажа по улиците е много трудно да срещнеш автомобил от трите прехвалени европейски марки.Понеже хората предпочитат нови ,икономични и достъпни като цена автомобили,които не отстъпват по лукс на грандовете.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Нали обясних преди малко, че сравняват не само качества, а още 100 други фактора. То инъче Майбах трябва да е преди всички.Bijutera написа:Представяте ли си-Хюндай пред Ауди и Опел пред БмвА и в един от последните си броеве при сравнителен тест между среден клас хечбеци списанието дава великата оценка на външния вид на новия Фокус-невзрачен...
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- Bijutera
- потребител
Добре обясни ми как една астра може да е по-добра от а3 например?ewgeny написа:Нали обясних преди малко, че сравняват не само качества, а още 100 други фактора. То инъче Майбах трябва да е преди всички.Bijutera написа:Представяте ли си-Хюндай пред Ауди и Опел пред БмвА и в един от последните си броеве при сравнителен тест между среден клас хечбеци списанието дава великата оценка на външния вид на новия Фокус-невзрачен...
По-добро оборудване ли предлага,по-издръжлива и надеждна ли е,каква ще й е цената след 5 г като я продадеш втора ръка...
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Съгласен съм с теб,но донякъде.Това коя марка се продава по скъпо на втора ръка не е критерии за по добро качество.Естествено,че като е струвала много повече като нова,после ще се продава и на втора ръка по скъпо.Да не говорим че при покупка на втора ръка се намесва и друг фактор,а именно че българина все още робува на мнението,че има само три марки коли-Мерцедес,БМВ, Ауди и чрез тях избива комплекси за малоценност.А откакто дойде демокрацията се качи и на джипове като бронетранспортьори,които изобщо не са удобни за градско.Но при нас важи правилото,колкото по голям е автомобила ти повече респект вдъхваш.Ако зависише от мен,щях да въведа в правилника,че знаците за товарни автомобили забраняващи влизане из центъра,да важат и за джипове.Така ще се реши и проблема със задръстванията.
- kEFi
- потребител
....критериите...доколкото съм чел списанието, мисля че ги упоменават изрично! Доколко аз ги смятам за обективни е тема, която не смятам да разисквам.
- Svetlix
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
Точно такъв прототип визирах в поста сиDTM написа:Смях в залата, Toyota може някога да са били качествени автомобили, но това е било някога, последните години не е така!Svetlix написа:Все пак тестват нови автомобили ..isoiso написа:Тази оценка е за конкретен период и според мен - да обективна е.

Bijutera , Ауди много отдавна не се нарежда в графата "здрави" автомобили ... А колкото до робуването - митовете от преди години, че корейките са еднодневки (е Деу още са си), Мерцедес са хипер здрави, японците са със скъпи части, фордовете трошляци и че баварците много бягат ... не коментирам.
- Bijutera
- потребител
Ауди-ръжда,окачване
Бмв-скапана електроника
Мерцедес-поддръжка,ръжда
Опел-надеждност,окачване
Форд-дизелови мотори,ръжда
Фиат-техника,пъддръжка,ниско качество
Френските коли-калпави сглобки,ненадеждна електроника
Това Автобилд пее от 5 г.Тогава за каква промяна говорим ?
Светликс-Ако си купиш италинаска кола вместо немска би било неразумно,но изтънчено.Но ако си купиш корейска вместо немска-това е лудост
Бмв-скапана електроника
Мерцедес-поддръжка,ръжда
Опел-надеждност,окачване
Форд-дизелови мотори,ръжда
Фиат-техника,пъддръжка,ниско качество
Френските коли-калпави сглобки,ненадеждна електроника
Това Автобилд пее от 5 г.Тогава за каква промяна говорим ?
Светликс-Ако си купиш италинаска кола вместо немска би било неразумно,но изтънчено.Но ако си купиш корейска вместо немска-това е лудост

- kEFi
- потребител
Мда...и затова KIA се радва на добри продажби в Германия, щото е калпава и с гаранция 7 години....те нали ония са тъпи 

- designer
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2008, 19:12
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V / Citroen Xantia 1.8 8V
А ти защо си мислиш, че KIA Cee'd е корейска?Bijutera написа: Светликс-Ако си купиш италинаска кола вместо немска би било неразумно,но изтънчено.Но ако си купиш корейска вместо немска-това е лудост