Избор на АГУ Метан или LPG за моята кола
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
- Status: Извън линия
Избор на АГУ Метан или LPG за моята кола
Имам Форд Фиеста 1.1 Въпроса ми е дали да слагам метанова или газова уредба? Има ли смисъл дали не е малко слабо ДВГ-то за метанова уредба?
Смятам, че въпроса за АГУ метан е доста актуален не само напоследък.
В момента цената на LPG-to е 0.86лв.(предполагам моментно толкова ниско).
В момента цената на метан 1.02-1.04 за кг.Преди месец в моят град откриха метан станция.
Всяко мнение ще ми бъде отполза благодаря предварително.
Смятам, че въпроса за АГУ метан е доста актуален не само напоследък.
В момента цената на LPG-to е 0.86лв.(предполагам моментно толкова ниско).
В момента цената на метан 1.02-1.04 за кг.Преди месец в моят град откриха метан станция.
Всяко мнение ще ми бъде отполза благодаря предварително.
- cruise
- потребител
И аз за това се притеснявам и за това повдигнах темата, че няма да има мощност.(Виждал съм на пазара докартана от италия с метан) За килата не е така днес ходих да проверявам две бутилки по 22л тежат около 40кг нищо работа за моето фордче. Но чр ще слагам газ ще слагам ама за сега съм се насочил към пропан бутана. За парите няма проблем в отговор на другото мнение. Благодаря за отговорите.kEFi написа:...с метанова уредба с 200 кила допълнително, на 50-60 коня...си мисля, че направо ще ти умре фордчето....
Лично мнение!
Някои с АГУ пропан бутан като моята усичка да сподели мнение как се държи. Още се колебая, но сигурно щ е ловато за 420лв имам оферта. Още един въпроа къде е наи добре да искам да е пълначката. Аз мисля да е в купето, ама чувам не можело смисъл незаконно. Благодаря предварително
Последна промяна от cruise на 25 фев 2007, 00:22, променено общо 1 път.
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Няма проблеми с газта. Сигурно сме навъртяли над 40 000 км с газовата. Проблеми няма. Липсата на мощност не е от газовата, а от малкото кончета и е същото и на бензин. Усеща се най- вече при изпреварване по магистралата, колата натоварена, нанагорнище, скорост от 100 км нагоре. Но и на бензин е същото, та ако ще караш много смело слагай газова!
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- cruise
- потребител
S@sel@ написа:Няма проблеми с газта. Сигурно сме навъртяли над 40 000 км с газовата. Проблеми няма. Липсата на мощност не е от газовата, а от малкото кончета и е същото и на бензин. Усеща се най- вече при изпреварване по магистралата, колата натоварена, нанагорнище, скорост от 100 км нагоре. Но и на бензин е същото, та ако ще караш много смело слагай газова!
Моята е същия модел като твоята, а за климатика да кажеш нещо. като карам на бензин доста се усеща като пусна климатика,но по важният ми въпрос е колко ти харчи. Сега ми харчи 6.5л бензин мисля че е малко мночко и се притеснявам колко ще е на газ. Благодаря предварително S@sel@
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
cruise,
На газ ,никакъв метан.Разликата на цената на системата е голяма(380 сррещу ????) и (килограмите и големината )на бутилката също.
Колко километра трябва да се изминат та да си на нула.
Аз съм с 1,3 моно на дълго стигам до 7,2 на газ а градско до 12 (270-290 извънградско и 160-210 градско с 19.2-19,6 литра газ)
На газ ,никакъв метан.Разликата на цената на системата е голяма(380 сррещу ????) и (килограмите и големината )на бутилката също.
Колко километра трябва да се изминат та да си на нула.
Аз съм с 1,3 моно на дълго стигам до 7,2 на газ а градско до 12 (270-290 извънградско и 160-210 градско с 19.2-19,6 литра газ)

- cruise
- потребител
Благодарности на всички
Благодарности на всички. Реших да си слагам АГУ Ловато още не ми е ясно някои подробности но ще се подгорвя преди да ида при монтьора. Реших само пълначката на газ да е в багажника и да си сложа теглич и газ.
На модераторите само така

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Благодарности на всички
...доколкото се сещам, май от тазигодина пълначката задължително трябва да е изведена навън....cruise написа:Благодарности на всички. Реших да си слагам АГУ Ловато още не ми е ясно някои подробности но ще се подгорвя преди да ида при монтьора. Реших само пълначката на газ да е в багажника и да си сложа теглич и газ.