Стъпково моторче

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
Потребителски аватар
HePeDoBeH
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
Контакти:
Status: Извън линия

Стъпково моторче

Мнение от HePeDoBeH » 17 юли 2006, 10:00

Колеги аз постнах , че имам проблеми с моето стъпковото , ама тука като гледам на газовата се слага самостоятелно такова. Питането ми е , ако сложа газова , моето стъпково моторче за регулиране на бензин ще играе ли някаква роля ако съм на газ ? Щото мисля да слагам газова ,ама пък първо мислех да оправям проблемите с бензина , че мисълта ми е , ако съм на газ и няма проблеми с оборотите , т.е. стъпковото на газовата си работи безпроблемно , значи хич няма да го пипам сега да си седи както е ..... то и без тва само при определени случаи вдигам високи обороти , които с едно изключване от контакт и повторно включван преди да е изгаснала колата се свалят в норма....
оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 02 авг 2006, 12:15

Стъпковото моторче на ДВГ-то е за определяне на количеството въздух - такаче, ще трябва да ти работи за да работи колото както трябва и на газ. Стъпковото моторче на газовата /част от лабда контрол с-мата/ е за определяне на количеството газ, такаче сместа да е оптимална, а не бедна или богата, и взима информация от ламбда сондата.

:twisted:

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 03 авг 2006, 10:45

...и в този ред на мисли - преди да се сложи АГУ е необходимо колата да е много добре центрована на бензин.

А какво смяташ да слагаш - стандартно АГУ или газов инжекцион?

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”