газов анализ къде в Пловдив ?
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
- Status: Извън линия
газов анализ къде в Пловдив ?
Тази сутрин забелязах при изключване от скорост че на газ ми играят оборотите от 200 до към 1100, иначе колата си върви добре..
Това при подгрял двигател вече....
та въпроса ми е знае ли някой къде в Пловдив мога да я закарам да ми направят един газов анализ....и на какви цени ?
И...от какво друго може да е проблема....
Въздушния филтър е сменян декември като колата не е минала повече от 4000 от тогава...
та въпроса ми е знае ли някой къде в Пловдив мога да я закарам да ми направят един газов анализ....и на какви цени ?
Въздушния филтър е сменян декември като колата не е минала повече от 4000 от тогава...
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
НАчи,колега където са ти я сложили иди там.Ако ти я е слагал маистор-лчбител,ще ти кажа къде.Зад Бриколажа има един автосервиз и до него има един Газ сервиз.Аз обикалях много,защото на мен не искаха да ми слягат газова заради инжекциона и обратните експлозии,ама това е друго....,та,Казва се Димитър Янаджиев.Тои е наи-големия спец в Пловдив,за съжаление не работи тои а механиците му,но тои следи всяко тяхно деиствие.Значи тръгваш от Водната палата на дясно по бул.Марица,караш докато стигнеш бензиностанция Шел,продължаваш напред и след 200-300м има табела АГУ-Янаджиев.Там имат анализатор.Друг има на Цариградско до Ауто тунинг магазина.Има и един също добър сервиз на новата сграда на ПУ-Пазарджишко шосе.Начи Янаджиев и на Пазарджишко са спецовете.
-
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
re
с мондео 1,8 95-та год...погледни под ника пише каква е колата 
А иначе взех я преди 2 седмици от Пловдив, внесена е от Италия, и там е слагана газовата....LandiRenzo

А иначе взех я преди 2 седмици от Пловдив, внесена е от Италия, и там е слагана газовата....LandiRenzo
-
- потребител
ре
ок колега, Благодаря!
Колата си върви не е спешно просто е добре да се погледне май...
Колата си върви не е спешно просто е добре да се погледне май...
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: газов анализ къде в Пловдив ?
Няма страшно - всичко си е наред. Просто нямаш монтиран успокоител на празния ход (но не е и нужен). Като е загряла колата и особено ако стои на място или се движи бавно (типично градско) почват да мърдат оборотите - едно че смуче горещ въздух от коша и второ - обикновено тогава се включва перката на радиатора (дърпа ток, натоварва алтернатора) и....оборотите почват да играят (щото пък компа се мъчи да балансира освен с въздуха и с горивото, но пък то е изключено.....TIN написа:Тази сутрин забелязах при изключване от скорост че на газ ми играят оборотите от 200 до към 1100, иначе колата си върви добре..
-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2006, 18:09
- Модел на автомобила: Велосипед "Балкан"-Ловеч
- Контакти:
Ако може малко помощ, че съм голям ламер(не-компетент)
Здравейте аз съм нов във форума,
видях този пост и искам да ви помоля за обмяна на опит.
Към TIN : ходи ли на газ анализ и какъв беше резулата?Научи ли нещо повече за успокоителя на оборотите, що е то? и прави ли ти проблеми и при работа на бензин?
Питам, защото откакто сложих газ се видях в приключение. Тя историята не е за разказване , ама ако някой иска мога да обменя опит.Преди 5 месеца сложих газов инжекцион и се случи същото с оборотите, скачат от 200 до1500 докато работи на празен ход, постоянно, много рядко закрепват на 900,често угасва(признавам че и преди това леко играеха на бензин 900 +/-50, но се случваше много рядко и не ми пречеше въобще).Това адски дразни, а и мисля не е добре за мотора да влиза в такива ниски обороти.
Оттогава съм ходил в 5 сервиза(включително Мото Пфое, София-Люлин, най-некадърните мен ако питаш) и са ми казали да си сменя или ремонтирам 5 различни неща по мотора, започнах със свещите и кабелите след първия сервиз, но нищо не се промени.Ако не се бях спрял със смените вече щях да съм с нов двигател.Аман от майстори!
МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ!
видях този пост и искам да ви помоля за обмяна на опит.
Към TIN : ходи ли на газ анализ и какъв беше резулата?Научи ли нещо повече за успокоителя на оборотите, що е то? и прави ли ти проблеми и при работа на бензин?
Питам, защото откакто сложих газ се видях в приключение. Тя историята не е за разказване , ама ако някой иска мога да обменя опит.Преди 5 месеца сложих газов инжекцион и се случи същото с оборотите, скачат от 200 до1500 докато работи на празен ход, постоянно, много рядко закрепват на 900,често угасва(признавам че и преди това леко играеха на бензин 900 +/-50, но се случваше много рядко и не ми пречеше въобще).Това адски дразни, а и мисля не е добре за мотора да влиза в такива ниски обороти.
Оттогава съм ходил в 5 сервиза(включително Мото Пфое, София-Люлин, най-некадърните мен ако питаш) и са ми казали да си сменя или ремонтирам 5 различни неща по мотора, започнах със свещите и кабелите след първия сервиз, но нищо не се промени.Ако не се бях спрял със смените вече щях да съм с нов двигател.Аман от майстори!
МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ!
-
- потребител
- Контакти:
продължавам да търся
ще опитам, но преди 5 месеца оня пич (както абсолютно всеки газаджия) ми каза: "Ммми, първо я оправи на бензин и пак ела, виж там смени свещи аз си мисля, че е от тях"- и така се почна от сервиз на сервиз.
Може и да има логика в мнението му ама на бензин не ми мени оборотите от 200 до 1500.
Има една особеност газовото е малко побългарено, има дюзи за впръскване - италиански , но газта се подава към тях от обикновен изпарител LOVATO , който служи да понижи налягането. Не знам колко точно го понижава , но му работи само камерата за високото налягане.Компа за на газ е БГ , а от оригиналния комп ползва само предварение за искрата. Лошото е , че друг газаджия няма да може да се справи с тази електроника, а този не може да се справи с моя мотор. Като гледам липсва емулатор- не знам дали това е проблем, доколкото съм разпитвал е по-добре да има щото са ми прекъснати дюзите, не знам шибана работа. Има едно добро нещо за 15 хил.км не е "гръмнала " ни веднъж, та затова се надявам да има оправия, иначе досега да съм я свалил тази уредба.
Може и да има логика в мнението му ама на бензин не ми мени оборотите от 200 до 1500.
Има една особеност газовото е малко побългарено, има дюзи за впръскване - италиански , но газта се подава към тях от обикновен изпарител LOVATO , който служи да понижи налягането. Не знам колко точно го понижава , но му работи само камерата за високото налягане.Компа за на газ е БГ , а от оригиналния комп ползва само предварение за искрата. Лошото е , че друг газаджия няма да може да се справи с тази електроника, а този не може да се справи с моя мотор. Като гледам липсва емулатор- не знам дали това е проблем, доколкото съм разпитвал е по-добре да има щото са ми прекъснати дюзите, не знам шибана работа. Има едно добро нещо за 15 хил.км не е "гръмнала " ни веднъж, та затова се надявам да има оправия, иначе досега да съм я свалил тази уредба.
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 18:26
- Модел на автомобила: MOndeo 2.0
Аз имах същия проблем.След като смених кабелите и свещите всичко заспа. Карам Mondeo 2.0 95г.TIN написа:Тази сутрин забелязах при изключване от скорост че на газ ми играят оборотите от 200 до към 1100, иначе колата си върви добре..
България - страната на мечтите. Всечки мечтае да се махне от нея..........но не и аз!!!!!
-
- потребител
- Контакти:
виж този линк
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=94e4f ... x=20&iy=12" onclick="window.open(this.href);return false;
точно в кръгчето до механотехникума се намира сервиз CASTROL , там са добри майсторите, казват. може да си смениш хидравличната течност там.Там ремонтират всичко по колата.Един познат за всичко ходи при тях от години и е много доволен. имат и комп. за диагностика.
пак на тази карта тръгваш от КУКЛЕНСКО ШОСЕ по ДАМЕ ГРУЕВ и на около 300 м,( някъде след ул.ПОХЧЕВО) трябва да беше, от дясната страна се намира сервиз за газ. В една стара къща на самата павирана улица и има табели и реклами разни на газ-марки. Добри са , монтират и инжекциони и имат газанализатор, ако искаш газ-консулт може да ти помогнат
ако отидеш там , кажи какво се случи
виж този линк
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=94e4f ... x=20&iy=12" onclick="window.open(this.href);return false;
точно в кръгчето до механотехникума се намира сервиз CASTROL , там са добри майсторите, казват. може да си смениш хидравличната течност там.Там ремонтират всичко по колата.Един познат за всичко ходи при тях от години и е много доволен. имат и комп. за диагностика.
пак на тази карта тръгваш от КУКЛЕНСКО ШОСЕ по ДАМЕ ГРУЕВ и на около 300 м,( някъде след ул.ПОХЧЕВО) трябва да беше, от дясната страна се намира сервиз за газ. В една стара къща на самата павирана улица и има табели и реклами разни на газ-марки. Добри са , монтират и инжекциони и имат газанализатор, ако искаш газ-консулт може да ти помогнат
ако отидеш там , кажи какво се случи