Повишен разход след монтаж на ГИ - Решен!?

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
Jordano
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2009, 19:43
Модел на автомобила: Ford Mondeo
Status: Извън линия

Повишен разход след монтаж на ГИ - Решен!?

Мнение от Jordano » 18 окт 2009, 23:29

Карам отскоро Мондео 2000 куб., 2001г.Сложих газов инжекцион и почти веднага на таблото ми светна лампичката за ламбда сондата.Казаха ми, че това било нормално след като карам на газ и последствията щели да бъдат само,че на бензин щяла да ми гори повече. Да ама и на газ ми дава сериозен разход 15-16л градско.Въпросната лампичка на таблото не изгасва когато минавам на бензин, а си свети постоянно. Това нормално ли е? Махнах и катализатора, защото беше заминал и ми казаха че може и от това да ми дава грешка ламбда сондата,т.к. можело този модел да има ламбда сонда след катализатора. Това възможно ли е? Ако сменя ламбда сондата дали и новата няма бързо да се прецака от това че карам на газ? Моля за съдействие по въпроса.Предварително благодаря на отзовалите се .
Последна промяна от kEFi на 23 окт 2009, 20:18, променено общо 2 пъти.
Причина: Корекция заглавие

Потребителски аватар
NightRider
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
Контакти:

Re: Проблем Ламбда сонда и разход

Мнение от NightRider » 19 окт 2009, 10:32

Щом си с газов инжекцион значи ламбда сондата трябва да работи. Щом свети лампата значи не работи, за това ти дава голям разход. Вероятно е случайно това, че се е прецакала след слагане на газ. Смени я, новата няма да се прецака. След катализатора няма ламбда сонда. Махането на катализатора не влияе на работата и.

Защо българите си оправят сами колите...... защото няма кадърни майстори.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 20 окт 2009, 09:15

...а и е много вероятно управляващия модул да не е с необходимите настройки...
А ламбдата старата ли ти е или нова с инжекциона?

Jordano
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2009, 19:43
Модел на автомобила: Ford Mondeo

Мнение от Jordano » 20 окт 2009, 11:02

Оказа се, че колата има втора сонда след катализатора и явно след като съм го махнал затова дава грешка. Ходих на сервиз и изчистиха грешката. Казаха ми да карам известно време на бензин и ако не се появи нова грешка да пробвам на газ и ако тогава се появи значи газаджиите са направили нещо сондата да се изключва когато минавам на газ и проблема е в тях. Но ако докато карам на бензин се появи грешка значи трябва да се купи и монтира нов оригинален катализатор. Засега карах и на бензин и на газ и грешка няма, но нищо не се знае...

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”