Ford Eco mode - как да го изключа?

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Forester
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
Status: Извън линия

Ford Eco mode - как да го изключа?

Мнение от Forester » 06 окт 2025, 13:24

Здравейте! Карам Фокус МК 3.5 2015г. , с двигател
2.0 Tdci,150 к.с. ръчна ск. кутия. Искам да изключа подсказването на коя предавка да карам, защото понякога ме кара да мина на по-висока предавка при ниски обороти, според мен. Често го игнорирам и си карам, както аз си знам. Но ме дразни. Мисля, че това е функцията Ford Eco mode, която се вижда на снимките. И въпреки, че не съм много стриктен, все пак съм Еко Шампион и имам купа 😀, обаче предпочитам да пазя двигателя, без да ме дразни зелена стрелка на дисплея. Четох, че с Форскан може да се изключи, но не намерих точна информация в кой модул трябва да се промени нещо, и какво точно. Имам платен Форскан за Уиндоус и адаптер vLinker с кабел. С тях успях сам да си изключа сензорите за налягане в гумите, но намерих клипове с точни указания. А сега малко ме е страх да не объркам нещо. Моля, ако някой знае нещо, да сподели, благодаря.
Не мога да кача снимките, от Андроид телефон.

Потребителски аватар
Ozzie
потребител
потребител
Регистриран: 06 май 2016, 21:28
Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW

Re: Ford Eco mode - как да го изключа?

Мнение от Ozzie » 06 окт 2025, 19:30

EcoMode си е функция на борд компютъра и няма връзка с подсказването за превключване на предавките.
Подсказването може да се изключи, но мисля, че трябва да се влезе в разширен режим на програмиране. Виждал съм го като опция, като съм се занимавал да програмирам това- онова. Трябва да търсиш или в Body Control Module или в IPC модула (таблото). Ако не беше никое време, щях да сляза до колата и да го намеря къде точно беше. Може да провериш във форума на FORSCan няма ли обяснено в някоя тема.

Редакция:
Ето и тема от форума на Форскан, точно за Мк3 фейслифт (макар да няма значение) ->
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?p=77484#p77484
Програмира се в BCM central configuration main
Правилното мнение -> https://forscan.org/forum/viewtopic.php?p=78049#p78049
Трябва да минеш в engineering mode 2, но не се програмира Shifter Type, a shifter indicator

P.S. Ако нямаш поне два ключа, недей да активираш функцията MyKey, 'щото е още по-тъпа от подсказването за смяна на предавките. :lol:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Forester
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби

Мнение от Forester » 07 окт 2025, 13:28

Благодаря! Май е по-сложно, отколкото очаквах, и не знам дали ще се осмеля да ръчкам. Мислех, това EcoMode е свързвано с превключване на по-висока предавка, както подканва зелената стрелка. И когато изпълняваш, получаваш зелено цветче за Gear Shifting.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
Ozzie
потребител
потребител
Регистриран: 06 май 2016, 21:28
Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW

Мнение от Ozzie » 07 окт 2025, 19:11

Не е толкова сложно и страшно, както изглежда.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”