Ford Eco mode - как да го изключа?
-
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
- Status: Извън линия
Ford Eco mode - как да го изключа?
Здравейте! Карам Фокус МК 3.5 2015г. , с двигател
2.0 Tdci,150 к.с. ръчна ск. кутия. Искам да изключа подсказването на коя предавка да карам, защото понякога ме кара да мина на по-висока предавка при ниски обороти, според мен. Често го игнорирам и си карам, както аз си знам. Но ме дразни. Мисля, че това е функцията Ford Eco mode, която се вижда на снимките. И въпреки, че не съм много стриктен, все пак съм Еко Шампион и имам купа
, обаче предпочитам да пазя двигателя, без да ме дразни зелена стрелка на дисплея. Четох, че с Форскан може да се изключи, но не намерих точна информация в кой модул трябва да се промени нещо, и какво точно. Имам платен Форскан за Уиндоус и адаптер vLinker с кабел. С тях успях сам да си изключа сензорите за налягане в гумите, но намерих клипове с точни указания. А сега малко ме е страх да не объркам нещо. Моля, ако някой знае нещо, да сподели, благодаря.
Не мога да кача снимките, от Андроид телефон.
2.0 Tdci,150 к.с. ръчна ск. кутия. Искам да изключа подсказването на коя предавка да карам, защото понякога ме кара да мина на по-висока предавка при ниски обороти, според мен. Често го игнорирам и си карам, както аз си знам. Но ме дразни. Мисля, че това е функцията Ford Eco mode, която се вижда на снимките. И въпреки, че не съм много стриктен, все пак съм Еко Шампион и имам купа

Не мога да кача снимките, от Андроид телефон.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Re: Ford Eco mode - как да го изключа?
EcoMode си е функция на борд компютъра и няма връзка с подсказването за превключване на предавките.
Подсказването може да се изключи, но мисля, че трябва да се влезе в разширен режим на програмиране. Виждал съм го като опция, като съм се занимавал да програмирам това- онова. Трябва да търсиш или в Body Control Module или в IPC модула (таблото). Ако не беше никое време, щях да сляза до колата и да го намеря къде точно беше. Може да провериш във форума на FORSCan няма ли обяснено в някоя тема.
Редакция:
Ето и тема от форума на Форскан, точно за Мк3 фейслифт (макар да няма значение) ->
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?p=77484#p77484
Програмира се в BCM central configuration main
Правилното мнение -> https://forscan.org/forum/viewtopic.php?p=78049#p78049
Трябва да минеш в engineering mode 2, но не се програмира Shifter Type, a shifter indicator
P.S. Ако нямаш поне два ключа, недей да активираш функцията MyKey, 'щото е още по-тъпа от подсказването за смяна на предавките.
Подсказването може да се изключи, но мисля, че трябва да се влезе в разширен режим на програмиране. Виждал съм го като опция, като съм се занимавал да програмирам това- онова. Трябва да търсиш или в Body Control Module или в IPC модула (таблото). Ако не беше никое време, щях да сляза до колата и да го намеря къде точно беше. Може да провериш във форума на FORSCan няма ли обяснено в някоя тема.
Редакция:
Ето и тема от форума на Форскан, точно за Мк3 фейслифт (макар да няма значение) ->
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?p=77484#p77484
Програмира се в BCM central configuration main
Правилното мнение -> https://forscan.org/forum/viewtopic.php?p=78049#p78049
Трябва да минеш в engineering mode 2, но не се програмира Shifter Type, a shifter indicator
P.S. Ако нямаш поне два ключа, недей да активираш функцията MyKey, 'щото е още по-тъпа от подсказването за смяна на предавките.

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
Благодаря! Май е по-сложно, отколкото очаквах, и не знам дали ще се осмеля да ръчкам. Мислех, това EcoMode е свързвано с превключване на по-висока предавка, както подканва зелената стрелка. И когато изпълняваш, получаваш зелено цветче за Gear Shifting.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Не е толкова сложно и страшно, както изглежда.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...