ПРОБЛЕМ! Орион не държи обороти!?!?
-
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2012, 21:41
- Модел на автомобила: Orion
- Status: Извън линия
ПРОБЛЕМ! Орион не държи обороти!?!?
Наскоро си купих Орион '91г. 1.6 Efi 105кс. с обикновено газово е и на бензин не работи. От както го имам като го запаля студен и трябва да форсирам на средно високи обороти ~1300-2000 поне 5 минути (една цигара време) и след това задължително трябва постепенно да отпусна газта до 900-1000 оборота иначе гасне какво да правя? Не разбирам много от коли но понеже съм от Варна а тук няма добри майстори (да не се обижда никой, но ако отида на тенекиджия ше ми каже че гасне заради боята или изгнило
). Та ако може някой да ми обясни нещо ще съм благодарен.
P.S. Забравих като е топла колата поне малко топла няма никакви проблеми паля си и карам веднага. И също гори ми между 18 и 20 градско
мисля че е малко множко при положение че не я мъча и карам с 60. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

P.S. Забравих като е топла колата поне малко топла няма никакви проблеми паля си и карам веднага. И също гори ми между 18 и 20 градско

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Re: ПРОБЛЕМ! Орион не държи обороти!?!?
Завърти малко кранчето дето е на изпарителя може би се дави защото е много отвъртяно и разхода е много голям 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
-
- потребител
не е от газ-та, но един колега ми писа че най-вероятно е от свещите като взема кинти ще ги сменя да видя
- becko-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2012, 22:56
- Модел на автомобила: Mondeo Mk2 1.8
- Контакти:
Колега от кабелите може да прекъсва но не и да губи обороти и да гасне.По скоро търси проблема в стъпковия мотор.
-
- потребител
в момента не съм при колата ще се върна през септември и си мисля да се захвана сериозно с проблема
има много съмнения ще пиша от какво е понеже има доста хора с подобни проблеми и може темата да помогне на някой 

-
- потребител
Така смених стъпковия мотор (регулатора на празен ход) не еот него сега съм се прицелил към следващия "заподозрян" датчик за температурата.
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 75002v.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 75025n.jpg
В понеделник си купувам нов (за да знам че работи) и ми стискайте палци
Ще пиша какво се е получило и ако няма ефект ще ми трябва съвет, че ми свършват вариантите.
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 75002v.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 75025n.jpg
В понеделник си купувам нов (за да знам че работи) и ми стискайте палци

Ще пиша какво се е получило и ако няма ефект ще ми трябва съвет, че ми свършват вариантите.
-
- потребител
- Регистриран: 14 май 2012, 14:22
- Модел на автомобила: Ford Sierra 1.6i, 80hp, 90г.
Колега, имам един съвет към теб. Преди да сменяваш датчици, свали си AutoData, вземи един мултиметър и измери всички датчици, кабели, сондаи, монди и т.н.
, по референтните стойности. Има 100 проблема, които са със сходна симптоматика(казвам го от опит с подобен проблем), може да е недостиг на гориво, може ламбдата да е ленива или забила(само не ме нападайте, че ламбда не се мери с мултиметър. може да се придобие обща представа), може въздушен/горивен филтър да е, може МАФ/МАП и т.н и т.н. може и може......, разбираш ме какво имам предвид, не се хвърляй на "смени това, че го гледам как мърда и може да е от него". Пиши на л.с., ако мога да помогна с още нещо.
Поздрави

Поздрави
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
А може и проста вакуумна линия да се е откачила и да смуче въздух...
-
- потребител
Колега относно датчика, ако си със запалителна бобина(както е при мен на CVH мотора), то означава, че и на газ щеше да имаш същите проблеми, защото този датчик участва в предварението. На моята имам същия темп. датчик и като го откача колата не иска да запали, а ако е запалена и го откача, то тя гасне. При положение, че си с дистрибутор, не мога да дам отношение участва ли или не в този процес!
Не съм механик, а и нямам никакво намерение да се правя на такъв, но както спомена колегата, може да е просто вакуум или търси проблема при елементи, които не участват при работата на колата на газ. Горивен филтър(или слаб дебит на горивото поради някаква причина), ламбда сонда или позапушени инжектори.
Аз бих проверил вакуумите, горивния филтър и ламбда сондата(в което съм повече от сигурен, че е(измери я)).
Но преди да сменяваш, бъди сигурен, че си го измерил или проверил.
Поздрави
Не съм механик, а и нямам никакво намерение да се правя на такъв, но както спомена колегата, може да е просто вакуум или търси проблема при елементи, които не участват при работата на колата на газ. Горивен филтър(или слаб дебит на горивото поради някаква причина), ламбда сонда или позапушени инжектори.
Аз бих проверил вакуумите, горивния филтър и ламбда сондата(в което съм повече от сигурен, че е(измери я)).
Но преди да сменяваш, бъди сигурен, че си го измерил или проверил.

Поздрави
-
- потребител
Колега моята кола работи само на газ
така че се надявам да е от него аз вече го купих ще го сменя утре следобед и наистина искам да е от него защото незнамкакво може да е. Иначе вакумите ми били нормални (така ми каза един майстор, който ми сменя алтернатора). Стискайте палци

-
- потребител
Извинявам се, разбрах, че само на бензин се проявява това.Blad3maz7eR написа:Наскоро си купих Орион '91г. 1.6 Efi 105кс. с обикновено газово е и на бензин не работи.!