Разход на масло
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
- Status: Извън линия
Разход на масло
Колеги, да ви запитам за маслото: харчи ли ви колата масло, и ако да- колко, дали сте засичали.
Значи при мен как са нещата: за 4000 км. съм долял 1 л. масло, струва ми се малко множко, ... по принцип не виждам от никъде да тече. Чух мнение че за всяка кола и модел разхода на масло е специфичен, дано и при мен да е така
Значи при мен как са нещата: за 4000 км. съм долял 1 л. масло, струва ми се малко множко, ... по принцип не виждам от никъде да тече. Чух мнение че за всяка кола и модел разхода на масло е специфичен, дано и при мен да е така

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Въобще не е нормално да имаш такъв разход на масло. Аз имах разход на масло и без да карам колата. Видимо нямаше течове на масло, освен гарнитурата на бензиновата помпа. Като се смени всичко се оправи. Самата гарнитура от стареенето става твърда и не уплътнява и от това тече. (Обяснението е на "майстори" от сервизи)
)

- jasonsmith
- потребител
По принцип колата си върви перфектно и нямам забележки, нито по отношение на двигател, нито нищо, единственият проблем е разхода на масло, и затова си мисля че този проблем не е много сериозен, в смисъл че по- скоро е някое уплътнение.
А KEFI, не можах да намеря тази тема, за която споменаваш, можеш ли да пратиш някой линк към нея..10х предварително
А KEFI, не можах да намеря тази тема, за която споменаваш, можеш ли да пратиш някой линк към нея..10х предварително
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... E0%F0#2298
За да доливаш масло то все някъде трябва да отива. Въпроса е къде? След като казваш че няма видими течове остава...да го гори. Което пък може да не е сериозен проблем (само гумички) но може и да е (осн.ремонт). Затовя си мисля, че ще е добре да видиш къде все пак отива това масло! Успех!
За да доливаш масло то все някъде трябва да отива. Въпроса е къде? След като казваш че няма видими течове остава...да го гори. Което пък може да не е сериозен проблем (само гумички) но може и да е (осн.ремонт). Затовя си мисля, че ще е добре да видиш къде все пак отива това масло! Успех!
- jasonsmith
- потребител
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Абе аз че не разбирам нищо тва ясно ама....я някой да ми обясни как уплътнение на бензиновата помпа, която се намира под задния ляв калник може да влияе на разхода на масло ?!?! Нали бензиновата помпа движи горивото от резервоара към инжектора и толкова. 
Ако става въпрос за уплътнението на маслената помпа, което представлява едно гумено пръстенче съм съгласен. При мен то беше остаряло и от там капеше по малко. Струва 1лв и се сменя много лесно.

Ако става въпрос за уплътнението на маслената помпа, което представлява едно гумено пръстенче съм съгласен. При мен то беше остаряло и от там капеше по малко. Струва 1лв и се сменя много лесно.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Нямам обяснение за бензиновата помпа, но е факт, поне при мен беше от нея. Дори се предполагаше, че проблема е в нея и трябва да се смени цялата.
Докато въпросната гарнитура беше добре, не капеше и не намаляваше масло. Сега след смяната и, съм минала 3000 км и маслото не е мръднало;-)
Вероятността да съм я объркала с маслената в случая е О %По маслената досега всичко е било ОК.
Докато въпросната гарнитура беше добре, не капеше и не намаляваше масло. Сега след смяната и, съм минала 3000 км и маслото не е мръднало;-)
Вероятността да съм я объркала с маслената в случая е О %По маслената досега всичко е било ОК.
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Проблема с платното на бензиновата помпа при крбураторните автомобили на форд е това че когато е спукано пропуска бензин към картера. В резултат се разрежда маслото и се вдига разхода на бензин. Усеща се че маслото си мирише на бензин. Мисля че при този вариант масления сегмент не успява да убере слоя от цилиндъра и то изгаря. В резултат имаш повишен разхода на масло и бензин. При моното обаче не виждам как ще стане това.
Иначе 1 литър на 4000 километра си е много според мен. Виж дали изпушва като палиш на студен двигател със сивкав пушек. Ако е така почти сигурно са заминали гумички на клапаните. Мслото се стича по стеблото на клапана и когато той отвори влиза в цилиндъра. Ако и караш предимно на къси разстояния с голям престой това е определено вариант.
Поздрави и успех
Иначе 1 литър на 4000 километра си е много според мен. Виж дали изпушва като палиш на студен двигател със сивкав пушек. Ако е така почти сигурно са заминали гумички на клапаните. Мслото се стича по стеблото на клапана и когато той отвори влиза в цилиндъра. Ако и караш предимно на къси разстояния с голям престой това е определено вариант.
Поздрави и успех
Поздрави

- поната
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2005, 17:48
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.
МОно
Аз тъй като гледам пише 1.1 Mi kak тогава бенз помпа ще пуска масло????/ Просто стара е фиестата Аз и жена ми караме 2 фиести 1.1 и моята 1.3 и двете горят масло 

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Колегите със двигатели Зетек казват че техните почти не бутват масло. Мойта откакто съм го сменил също не е мръднало, но я имам от скоро. Старата Фиеста 1,1 си побутваше доста но беше кой знае на колко километри и компресията на двигателя беше доста ниска.boko73us написа:от марката е, пробвайте с моторкрафт с индекс подходящ за вашият двигател, но по принцип колкото форда съм имал горят здраво масло, не го гори за кратко след основния ремонт.
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
масларки
скапани . Това са фиестите...и тропат ли тропат клапани .
Беше ми омръзнало от таратаиката на жена ми , добрече я удари та я разкарах , ама сега и купих мондео и сега горчиво съжелявам за фиестата.
Беше ми омръзнало от таратаиката на жена ми , добрече я удари та я разкарах , ама сега и купих мондео и сега горчиво съжелявам за фиестата.
...дрън-дрън...мноо важно...
- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Re: масларки
Аааа колегаsnaiperisto написа:скапани . Това са фиестите...и тропат ли тропат клапани .