проблемче с блутута и питане за карта на навигацията
-
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2013, 10:08
- Модел на автомобила: mondeo mk4
- Status: Извън линия
проблемче с блутута и питане за карта на навигацията
Колеги две козметични проблемчета имам!
1. Относно блутута и четенето на мп3 през УСБ стик.
Значи, имам самсунг АЦЕ и блуто не го вижда. Намерих ъп за радиото от страницата на http://www.ford-mobile-connectivity.com ... adsUpdates, чрез който би трябвало радиото да вижда повечко телефони и да чете мп3 от УСБ. Направих аз ъпа и нищо не стана. Пробвах отното да извърша същото мероприятие, но системата ми каза, че съм с последна версия. И са ми е много тегаво
, уж!!!
2. С малката навигация съм Ford Travelpilot FX и ми се иска да си сложа версия 2013, че да си имам и източна Европа. Уви една карта от Ибейчо е около 100 евро. Чудех се дали някой има инфо как да заобиколя физарядката с тия 100 евро. Инак мога да взема едно навигонче за 50 евро, ама тъпо ще звучи да съм с две навигаций
Не е болка за умирачка, ама тия 100 мога да ги дам за нещо по интересно!
мерси много,
колата е мондео мк4
1. Относно блутута и четенето на мп3 през УСБ стик.
Значи, имам самсунг АЦЕ и блуто не го вижда. Намерих ъп за радиото от страницата на http://www.ford-mobile-connectivity.com ... adsUpdates, чрез който би трябвало радиото да вижда повечко телефони и да чете мп3 от УСБ. Направих аз ъпа и нищо не стана. Пробвах отното да извърша същото мероприятие, но системата ми каза, че съм с последна версия. И са ми е много тегаво

2. С малката навигация съм Ford Travelpilot FX и ми се иска да си сложа версия 2013, че да си имам и източна Европа. Уви една карта от Ибейчо е около 100 евро. Чудех се дали някой има инфо как да заобиколя физарядката с тия 100 евро. Инак мога да взема едно навигонче за 50 евро, ама тъпо ще звучи да съм с две навигаций

Не е болка за умирачка, ама тия 100 мога да ги дам за нещо по интересно!
мерси много,
колата е мондео мк4
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: проблемче с блутута и питане за карта на навигацията
Първо пробвай да изтриеш всички предишни телефони от паметта на навигацията и тогава може и да види твоя телефон. В ръководството пишеше как става. Относно четенето от USB, ако имаш вход, значи трябва да чете и без да правиш обновления на софтуера.
За съжаление, навигацията е доста сложна за обновяване, защото до сега никой не е успял да хакне оригиналните карти на Форд и ако искаш да ги ползваш, или обновиш, единствения начин е да си купиш нова оригинална SD карта с новата версия. Не могат да се копират, защото са привързани към конкретния носител и ако направиш копие, то просто не работи.
За съжаление, навигацията е доста сложна за обновяване, защото до сега никой не е успял да хакне оригиналните карти на Форд и ако искаш да ги ползваш, или обновиш, единствения начин е да си купиш нова оригинална SD карта с новата версия. Не могат да се копират, защото са привързани към конкретния носител и ако направиш копие, то просто не работи.
-
- потребител
Ок, така и си мислех за картата.
имам си УСБ вход но радиото не разпознава мп3. Незнам защо? За блутута, съм пълен шак и мат!
имам си УСБ вход но радиото не разпознава мп3. Незнам защо? За блутута, съм пълен шак и мат!
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
А от диск чете ли MP3? Само от USB ли не го разпознава?
-
- потребител
Само от УСБ-то не чете!!! С диск няма проблем!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Пробвай с друга флашка. При мен на B-Max-a oт 3 флашки само едната тръгна. Виж и да не би да е форматирана на NTFS и това да е проблема. При мен тази която тръгна е форматирана на FAT32.hektorian написа:Само от УСБ-то не чете!!! С диск няма проблем!
-
- потребител
До са без да искам 3 флашки смених и все същото. И са ми на фат32.
Утре ще отида до Форд и да видим какво ще направят. Имам една година гаранция така, че поне софтуера би трябвало да ми е безплатно!!!!!!!
Утре ще отида до Форд и да видим какво ще направят. Имам една година гаранция така, че поне софтуера би трябвало да ми е безплатно!!!!!!!
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Не всички УСБ -та в Мондеотата четат музика. Има и такива които служат само за обновяване на софтуера(тъпо решение, ама за Форд нормално
).