Поставяне на дюза на пръскачките на фаровете
- vzhivkov
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2011, 19:55
- Модел на автомобила: Мондео 2007
- Status: Извън линия
Поставяне на дюза на пръскачките на фаровете
Здравейте,
Нов съм във форума, нов ГОРД притежател съм и на ФОРД Мондео 2007 (МК4).
Имам следния проблем - трябва да поставя нова дюза на една от пръскачките на предните фарове, а на дюзата трябва да закрепя капачето. Някой правел ли е подобно нещо и само чрез вкарване в маркуча за течност ли става или изисква намеса на монтьор? Също така трябва ли да се сваля бронята на автомобила или може да се мине и без това?
Нов съм във форума, нов ГОРД притежател съм и на ФОРД Мондео 2007 (МК4).
Имам следния проблем - трябва да поставя нова дюза на една от пръскачките на предните фарове, а на дюзата трябва да закрепя капачето. Някой правел ли е подобно нещо и само чрез вкарване в маркуча за течност ли става или изисква намеса на монтьор? Също така трябва ли да се сваля бронята на автомобила или може да се мине и без това?
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Re: Поставяне на дюза на пръскачките на фаровете
Не трябва да демонтираш бронята,повдигни внимателно капачето на пръскалката,самата дюза има ход около 6-7 см задържаш с едната ръка стеблото на дюзятя а с другатараздвижваш наляво и надясно капачето по дългата му страна и се откопчава.Самата дюза е закрепена с два рапидни винта с щестограмни глави за ключе -8мм,отворите под тези рапидни винтове са елипсовидни за да регулираш пръскалката по височина спрямо бронята и по ширина на отвора >:D<:
Успех!
п.п.Защо се налага смяната?На самите дюзи няма какво да се повреди,освен ако не се е счупила възвратната пружинка.
Успех!
п.п.Защо се налага смяната?На самите дюзи няма какво да се повреди,освен ако не се е счупила възвратната пружинка.
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- vzhivkov
- потребител
Самата дюза липсва още от предния собственик на автомобила. Каза, че когато е стъргал колата при някакво заскрежаване е задрал капачето и си е отишла дюзата. Поръчах от Мото Пфое нова дюза и я чакам, но се чудя дали ще мога да я сложа сам или като отида да я взимам, да им вкарам колата и да им кажа, да я сложат.
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Ако те притеснява дали ще се справиш по-добре нека я монтират там,монтажа отнема не повече от 5 минути,но те със сигурност ще ти фактурират поне 30 минути,което по ценоразписа им е около 20-25 лв/не съм 100% сигурен за цените/попитай на място колко ще ти струва,ако ти обявят някаква малоумна цифра захващай се сам,ще помагам от тук.
Поздрави и успех!
Поздрави и успех!
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- vzhivkov
- потребител
Благодаря ти, чакам ги да ми се обадят, че е пристигнала. Казаха, че официално срокът е 2 седмици, който и във фактурата е написано, че свършва на 15 март, но по принцип идвали за 7-8 дена. Поръчах я на 28 февруари, но още нищо. Малко са бавнички с тези поръчки. Като дойде ще преценя на момента и после ще разкажа 
А иначе ми се иска аз да го оправя не толкова, за да спестя 20-30 лева, а защото просто искам аз да го направя

А иначе ми се иска аз да го оправя не толкова, за да спестя 20-30 лева, а защото просто искам аз да го направя

- vzhivkov
- потребител
Днес ми се обадиха. Отидох и в сервиза първо ми казаха, че трябвало да се сваля бронята и аз при това положение директно казах, че ще я вкарвам. Въпреки, че му бях казал модел, година и всичко, после се оказа, че не са сваляли бронята и за едно щракване на въпросната дюза, защото след 15 мин ми звъннаха, че е готово и да ходя да си я взимам. Както и да е, важното е, че стана и сега вече мога спокойно да я гледам, без да ме боли