Не ми пръска вода на чистачките...

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
qwertyuio91
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2009, 20:32
Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0i
Status: Извън линия

Не ми пръска вода на чистачките...

Мнение от qwertyuio91 » 23 фев 2011, 12:07

Помагайте колеги утре ще патувам на дълго и няма кой да ми погледне сега колата като цъкна копчето и машинката се чува ,че работи но не пръска вода купил съм зимна течност и пак неще вода не виждам да капе ако е спукан някъде маркуча...

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Re: Не ми пръска вода на чистачките...

Мнение от bateto_toshko » 23 фев 2011, 12:23

qwertyuio91 написа:Помагайте колеги утре ще патувам на дълго и няма кой да ми погледне сега колата като цъкна копчето и машинката се чува ,че работи но не пръска вода купил съм зимна течност и пак неще вода не виждам да капе ако е спукан някъде маркуча...
За съжаление продават доста "зимни "течности които си замръзват като чиста вода.Аз лично размразявах казанче заради течност на Приста.Обикновено замръзва на дъното.Другия вариант е да ти са запушени дюзичките.Отпушват се със много тънка игла и когато пръскаш вдигни капака за да може дюзите да сочат на долу и земното притегляне да помага на водата да пробие през запушените дюзи.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

qwertyuio91
потребител
потребител

Мнение от qwertyuio91 » 23 фев 2011, 12:30

Благодаря много ще пробвам дано стане :п

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 23 фев 2011, 12:44

Най тънката игла за спринцовка, влиза в дюзичките, и отпушва временно, защото боклуците си стоят вътре и след време пак запушват дюзите. И аз трябва да купувам нови.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

qwertyuio91
потребител
потребител

Мнение от qwertyuio91 » 25 фев 2011, 10:50

Токущо пробвах със спринцовка с най-тънката игла пак нищо пръска пак до прозореца колкото леко да го омие ама неще в пълна сила ....какъв е извода..? Водата стига явно до горе може ли да е позамръзнала най-отдолу...?

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 25 фев 2011, 20:11

qwertyuio91 написа:Токущо пробвах със спринцовка с най-тънката игла пак нищо пръска пак до прозореца колкото леко да го омие ама неще в пълна сила ....какъв е извода..? Водата стига явно до горе може ли да е позамръзнала най-отдолу...?
Точно най отдолу замръзва , аз размразявах със 10 литрова туба топла вода и помпичка за тези които са за питейна вода и маркуч :)
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Мнение от иво г. иванов » 07 мар 2011, 14:07

Много рядко се случва ,но все пак го провери за да го елиминираш като причина - смукателя на помпичката в самия съд за течност .Възможно е да е наливан препарат разреден с вода от район с варовита/ Са/ вода. Т. нар. твърда вода. За няколко
години калциевите молекули се отлагат по всички повърхности на с- мата.В/у дъното на гърловината на мойта кола имаше
отлагания все едно, че е нарисувано с тебешир отвътре .Аз лично , освен в охл. с-ма и в тази за чистачките наливам само дестилирана вода / с концентрата разбира се /, макар на някои да им се струва твърде крайно .Препоръчвам ти и промиване на с- мата с някакъв препарат против варовикови отлагания- за студена вода .А това с иглата в дюзите се опитай да го направиш докато те пръскат. Извикай някого за съдействие .По този начин това , което изчистваш в дюзата и след нея
моментално се изтласква навън от струята и ако има друга мръсотия тя идва на нейно място и пак... Огледай и самия струйник на дюзичката .Ако прилича на съчма , обикновено е подвижна и се регулира направлението на струята. Става с вкарана в дюзата игла.По тоз начин миналата година на едно Renault 19 му направих едната струйка да хвърля чак на задното стъкло щото му не работеше второто моторче ,но там всеки умивател е с по две дюзи на струйник и позволява
такъв майтап >:D<:
Успех !
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”