Въпрос за климатик и температура - Мондео МК2
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2009, 11:59
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK7, 2015, 1.25 бензин
Honda NC750S - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Въпрос за климатик и температура - Мондео МК2
Здравейте, колеги!
Забелязах нещо странно. Онзи следобед в най-големите жеги пътувах по магистралата с доста натоварена кола и включен на 3 климатик. Температурата се вдигна до L-a от NORMAL, демек близо до проблем
. Когато я пусна по инерция се връща в средата, дам ли газ (120-130 км/ч) пак качва на L. Това нормално ли е? При вас как е? Предполагам, че причината е в допълнително отделяната топлина, която загрява течността в радиатора, но ме смущава тази температура при толкова висока скорост, въпреки жегите. При 130 дори и да се пуснат вентилаторите май няма да има ефект...? В рехав градски трафик нямам проблеми, вентилаторите работят и си гравитирам между A и L. В сериозни задръствания нямам "опит". Филтърът на климатика е сменян, термостата е нов от МФ.
Колата е Мондео Комби МК2 1998 2.0
Благодаря за споделения опит!
Забелязах нещо странно. Онзи следобед в най-големите жеги пътувах по магистралата с доста натоварена кола и включен на 3 климатик. Температурата се вдигна до L-a от NORMAL, демек близо до проблем

Колата е Мондео Комби МК2 1998 2.0
Благодаря за споделения опит!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Въпрос за климатик и температура - Мондео МК2
Абсолютно нормало е.Тоя асфалт да не е нула градуса...напечен е до поне 60-70.Радиатора ти обира въздуха ниско долу...т.е. най-горещия въздух.Аз в неделя мъчих магарето из Искърското дефиле.Същата работа-стрелката се закова на L и не пръдна от там на отиване.На връщане мърваше между средата на А и L.
Жега е.Нормално е да ти е висока температурата на мотора.
Жега е.Нормално е да ти е висока температурата на мотора.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Re: Въпрос за климатик и температура - Мондео МК2
Абсолютно, и при мен е така, докато пътувах за Бургас по магистралата температурата навън бе 37 градуса, вътре с пуснат климатроник приятно хладно. Но колкото по-висока скорост подържах, толкова по-висока бе и температурата на охлаждащата течност, все пак двигателя гори повече при подържане на по-висока скорост, респективно оборотите са ти повече, отделената топлина също, въздушното съпротивление.......а и асфалта и изгорелите газове на автомобилите преди теб нагорещяват обстановката допълнително! Нормално е, аз също съм сменил термостат в началото на годината, филтри, масло и всички консумативи, така че причината основно е в адските жеги това лято.....