Светлини - Фиеста `97 - Как се сваля преден фар?
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
- Status: Извън линия
Светлини - Фиеста `97 - Как се сваля преден фар?
Здравейте, някои може ли да каже как се сваля фара на фиеста 1997. Изгоря ми дългата светлина на десния фар. Купих си и зех да я свалям като свалянето без проблеми (малко тясно ма я махнах), слагам новата крушка и като се опитах да я закопчея самата тел се откачи и к'во ли не правих ма не се закача. Та си викам направо да го извадя целия фар и да го оправя.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Сваляне фар Фиеста 97'
Махаш решетката между фаровете(вдига се нагоре) Фарът се държи е три видии Торкс 27 или 30. Двете са в десния му край срещу теб, а третата в левия отгоре.
Развиваш ги и целия фар(за десния говоря) го отнасяш надясно. Долния му десен край леко ще опре в бронята, затова леко го повдигни нагоре и трябва да излезе.
Развиваш ги и целия фар(за десния говоря) го отнасяш надясно. Долния му десен край леко ще опре в бронята, затова леко го повдигни нагоре и трябва да излезе.

-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
Благодаря много. Свалих го обаче стана друг проблем. С тея видии дето е хванат влизат в едни пласмаси (като П са на форма) и едната е счупена на 2. Кво да правя сега. Съмнява ме че ще може да се залепи това детайлче
. Какво да правя дали само с 2 видии ще стане здраво ?

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Ще държи и само с две. По принцип разни такива държачи се продават, може да потърсиш.
Аз бих го побългарил. Отзад на профила(нали е квадрат) може да навиеш една гайка да обхване държача (да се получи квадрат, вписан в окръжност
) и като си навиеш видиата няма да мръдне.
Аз бих го побългарил. Отзад на профила(нали е квадрат) може да навиеш една гайка да обхване държача (да се получи квадрат, вписан в окръжност

- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
колеги убедих се от личен опит.За фиестите между 96-2001 година , когато се сменя крушка на фар , много по лесно е да се свали целия фар от колкото да се мъчите със чупене на китки
и т.н.Фаровете се държат на 3 винта както каза колегата и се свалят за 1 минута.Най добре е с втори човек който да държи вече сваления фар докато сменяте крушката.Освен това като дърпате фара по добре напъхайте някаква кърпа между бронята и фара , защото инак бронята се драска.И да не се объркате да развиете винтовете които са за регулиране на фара.

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
И внимавайте като сваляте решетката, че аз трябваше да се отперя 2ри път на същото място на все още мократа рана, че да разбера къде съм се отпрал 1вия път.