Дистанционното на алармата ми отключва 2 коли?

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
freeqwerty
потребител
потребител
Регистриран: 26 авг 2007, 15:43
Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 16 V 105 Hp.
Status: Извън линия

Дистанционното на алармата ми отключва 2 коли?

Мнение от freeqwerty » 22 ное 2008, 18:07

Здравейте,преди 3 сецмици излизам за работа от приятелката ми в Кр.Поляна и натискам дистанционното за си отключа колата.До мен една Шкода и тя изписука..хм спрях се аз и си помислих ,че е някакво съвпадение с някой колега,не видях никой.Реших да опитам пак.Натискам,пак и едновременно и моята кола и другата се отключват и заключват.Не можах да повярвам..баси.Колкото пъти натисна дистанционното толкова пъти се отключиха и заключиха и двете коли.Ако не ми се беше случило нямаше да повярвам това нещо.Добре,аз с моето дистанционно отключвам неговата кола,а той дали може да отключи мойта? Или да спирам по-далеч,за да не стане беля,да ми оберат колата?
Колата ми се отключва с последователно натискане на двете копчета,а онази с едното мое натиснато.Колата е форд,ако е от значение,а алармата не мисля,че е евтина,защото съм я срещал на доста автомобили,ако се съди от звуците,които издава при отключване и заключване. Някакви идеи?

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Дистанционното на алармата ми отключва 2 коли?

Мнение от nikolovvd » 22 ное 2008, 20:59

Бих те посъветвал да посетиш сервиз за аларми и да ги помолиш да ти сменят кода на алармата. Явно е от по-ниско бюджетните аларми. По-сериозните са с постоянно сменящ се код.

freeqwerty
потребител
потребител

Мнение от freeqwerty » 23 ное 2008, 13:55

Не мисля,че аз,а той трябва да посети сервиза.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 23 ное 2008, 18:58

А защо си убеден, че и той не отключва и твойта кола, явно кодовете са еднакви вероятността е 99.9999%.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
naftova pechka
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p.

Мнение от naftova pechka » 03 дек 2008, 13:42

а шкодата каква беше? що не пробва с ключа дали ще можеш и да я запалиш :lol: Ако стане да черпиш - имаш две коли на разположение :lol:
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta

freeqwerty
потребител
потребител

Мнение от freeqwerty » 08 дек 2008, 17:53

с ключ от форд едва ли ще запалиш шкода..

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 11 дек 2008, 13:43

ако алармата ти наистина е от сносните отиваш в сервиз да ти изтрият дистанционните и да ги обучат на отново наблегни че искаш да ги истрият, щото има вариант само да ги пробучат на ново, обаче така старите дистанциони се запазват(при повечето аларми). Процедурата влияе върху алармата, не върху дистанционните така че, ти и след това ще можеш да отключваш двете коли, но изтривайки всички дистанционни от твоята и обучавайки към нея само тези с които разполагаш ще си спокоен че друг не мойе да ти отвори твоята кола

ivo_63
Потребител
Потребител
Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007

Мнение от ivo_63 » 17 дек 2008, 12:02

алармите със скачащ /променлив/ код почти нямат шанс да повторят един и същ код 2 пъти - извода е , че най-вероятно алармите не са със скачащ код и на двата автомобила, ако ти е бг алармата колега е със сигурност боклук - цената не е верен ориентир.На мен ми смениха 3 бг аларми за 2 месеца , защото производителя е приятел на шефа на сервиза ,който ми се закле , че алармата е перфектна.На четвъртия път ми сложиха MAC и нямам грижи с нея 8 години - на 3 коли е местена вече.За 8 години никой не ми е отворил колата и аз на никого също.

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 17 дек 2008, 21:41

ivo_63 написа:....За 8 години никой не ми е отворил колата....
не викай баба меца,да не се обади
времето е като парите-никога не стига

ivo_63
Потребител
Потребител

Мнение от ivo_63 » 18 дек 2008, 14:45

кво да вземат от това дърто корито - и музиката ми е стара вече - тъпите бандити ги преебаха китайците яко - кой дава вече 100 кинта за крадено радио , като новите са толкова :D .Виж ще се оглеждам вече - взема отключа някоя чужда лимузина без да искам /с куфарче гущери вътре/ :lol:

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 22 дек 2008, 01:11

ivo_63 написа:алармите със скачащ /променлив/ код почти нямат шанс да повторят един и същ код 2 пъти - извода е , че най-вероятно алармите не са със скачащ код и на двата автомобила, ако ти е бг алармата колега е със сигурност боклук - цената не е верен ориентир.На мен ми смениха 3 бг аларми за 2 месеца , защото производителя е приятел на шефа на сервиза ,който ми се закле , че алармата е перфектна.На четвъртия път ми сложиха MAC и нямам грижи с нея 8 години - на 3 коли е местена вече.За 8 години никой не ми е отворил колата и аз на никого също.
Само дето и алармите МАС пак са си родно производство. А на нашия пазар има основно три вида аларми Български Тайвански и Италиански. Естествено като ниво на сигурност италианските са най - добри ама струват от 300 лв. на горе апък и повечето са бедни от към функции. Тайванското качество изобщо не желая да го коментирам, така че аз залагам на българското. По въпроса с кода това че дистанционното работи на две коли не значи че кода на двете дистанционни е един и същ. Не значи също така и че другото дистанционно също става за двете коли. Дистанционните с скачащ код обикновенно са с 16 битов (символен) такъв като при всяко натискане на бутон се сменят последните 8 бита по определен алгоритъм и алармата следи за изпълнението на този алгоритъм. При обучаването на алармата и се казва че това е нейно дистанционно а не обратно.

ivo_63
Потребител
Потребител

Мнение от ivo_63 » 22 дек 2008, 08:28

колега , горе съм написал , че от 3 коли съм я местил - когато имах тая аларма нямаше ментета и не е българска.Сега има ментета ама точно MAC бг няма - може да са китайски.МАС наше производство не съм виждал ама не съм и търсил/ защо ли си мислиш , че ако моята беше 30 лв ще я слагам на 3 коли подред като демонтаж и монтаж =80 лв/, аре повече напъни тоя мозък преди да пишеш колега

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 22 дек 2008, 22:56

о'к

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”