ПАРНО СИЕРА 1.8 бензин

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Sierrasport
потребител
потребител
Регистриран: 19 сеп 2008, 16:06
Модел на автомобила: ford sierra 1.8i
Status: Извън линия

ПАРНО СИЕРА 1.8 бензин

Мнение от Sierrasport » 19 сеп 2008, 16:19

колеги помогнете!!!колата е на газ и неможе да загрее...като се пусне парното духа студено!!!Сменен термостат
Кажете от какво може да е задръстен радиатор(малък купе)или не6то друго...Благодаря!!!!!!!

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Re: ПАРНО СИЕРА 1.8 бензин

Мнение от noface » 19 сеп 2008, 16:31

Провери маркучите които отиват към радиатора на парното дали са топли.Виж дали не си обуркал входа и исхода на радиаторчето че съм виждал раменени и парно няма ,но маркучите са топли. А радиаторчето се запушва от ръжда и от ЕГН-то :) А ако не може да загрее и големия радиатор да не ти е зацепена перката постоянно(виското се разваля и така по някога) Има вариант изпарителя да ти е на по-високо място от разширителния съд и да има въздушна възглавница,но на сиерата това е малко трудно да се направи,обачееее има майстори и за тази работа. :D:
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 20 сеп 2008, 10:29

А колата загрява ли си нормално? Ако загрява, може да ти липсва течност. Провери я.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Sierrasport
потребител
потребител

Мнение от Sierrasport » 22 сеп 2008, 12:07

Температурата почти не се покачва. На бензин при форсиране започва да духа топло ама е далеч от истината. Някой продава ли виско съединител или да ремонтира. Другото, което ме интересува е, къде се намира датчика за температурата. Благодаря Ви предварително.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 22 сеп 2008, 14:13

Виското е 90 лева,термостата е 12.Взех ги преди седмица,плюс някои маркучи за още 20-тина лева.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
cosworth team ruse
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2008, 21:39
Модел на автомобила: форд сиера
Контакти:

Мнение от cosworth team ruse » 23 сеп 2008, 11:27

батка сиерата по принцип няма добро парно,аз откакто я имам зимата почти не ми духа топло и аз съм със сменен термостат свалях и парното намира се под таблото,прочистих го със оцет и тая зима ще разбера дали има ефект но ме съмнява,прими ри се че нямаш парно и си карай със якето и шапката :D ,пък датчика се намира от дясно на блока ако си срещу двигателя

Sierrasport
потребител
потребител

Мнение от Sierrasport » 23 сеп 2008, 11:49

а от къде ги купи виското и т.н. Колега а ти на газ ли си или на бензин 6тото мен на бензин ми духа топли4ко ама трябва да се форсира и тогава тръгва _friends_ >:D<:

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 23 сеп 2008, 13:21

Виското е взето от квартален магазин за части в София/Люлин.Нищо специално,по случайност го имаше налично.Турско производство.Ама те до колкото подразбрах и в МП са турски.
За сега е на бензин,има и газ...Просто не я карам на газ,защото газовата се нуждае от тотална ревизия.На бензин гори под 10,на газ-над 30 градско. :evil:

Sierrasport
потребител
потребител

Мнение от Sierrasport » 23 сеп 2008, 16:35

:D евала моита е с крив резервоар и немога да засека бензина колко е ама аз я юркам малко повече а къде ще ми сменят виското евтино и бързо за6тото вече е студено и неми се занимава с тия не6та че трябва да сваля всичко долу:)????

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 23 сеп 2008, 21:14

Ааааа...забрави да я водиш на майстори за виското.отвиваш болтчетата на перката и я махаш.После ключ 32-най-евтиния китаец в магазина(5 лева),една дебела отвертка между болтовете отзад за контра и ти си човека...Имай предвид само,че виското е с два вида резби-дясна и лява,според модела.
Аз си оставих колата на "майстор" само да ми свали виското...нищо друго не исках...Като резултатите са по ред-издран клинов ремък,4 от 4 възможни превъртяни болта на шайбата за ремъка,подбита шайба и огънат ламаринен капак на ангренажа-явно е изпуснал някой инструмент...ремъка триеше в капака.
А виското...си седеше на мястото непокътнато...не могли да го свалят.Само перката смъкнали.

Sierrasport
потребител
потребител

Мнение от Sierrasport » 24 сеп 2008, 09:30

то това е ясно че си оставят ръцете ама ти не свали ли радиатора заштото маи неможеш иначе да махнеш перката! А виското какво точно представлява ако можеш го опиши.Аз имам един монтиор фордаджия ако нешто казваите!!!!София :P

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 24 сеп 2008, 11:07

КОлега виското се отвива НАДЯСНО т.е. в посока в която обикновенно се завиват гайките. : http://i10.ebayimg.com/06/i/000/d3/9b/2c36_1.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Това представлява виското което се завърта на водната помпа и за него се захваща перката за охлаждане на радиатора.А защо реши, че трябва да го сменяш ?
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Sierrasport
потребител
потребител

Мнение от Sierrasport » 24 сеп 2008, 11:12

noface написа:КОлега виското се отвива НАДЯСНО т.е. в посока в която обикновенно се завиват гайките. : http://i10.ebayimg.com/06/i/000/d3/9b/2c36_1.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Това представлява виското което се завърта на водната помпа и за него се захваща перката за охлаждане на радиатора.А защо реши, че трябва да го сменяш ?
Защото вече е морално остаряло абе не работи то маи наи добре е да сменя колата ама няма пари да си оправя маздата.А тая снимка на виското от сиера ли е 8) >:D<:

Sierrasport
потребител
потребител

Мнение от Sierrasport » 24 сеп 2008, 11:55

а от какво се получава забавяне на ускорението при сменяне на предавките на бензин????

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 24 сеп 2008, 12:55

За виското...
На угасен мотор пробваш да завъртиш перката на ръка.Ако се върти лесно,студения режим е ОК
Палиш и загряваш до работна температура.Гасиш.На това положение вече трябва да има сериозно съпротивление при въртене на перката.Без да прилагаш груба сила,естествено.Ако няма-виското е заминало.

Лошата новина...за Сиера виско муфите не се рециклират.Правят се само да са постовнно зацепени.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”