Климатик на Скорпио
-
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2010, 02:46
- Модел на автомобила: Moskvich 2140
- Status: Извън линия
Климатик на Скорпио
Здравейте, става въпрос за климатика на скорпио МК1. Имам го свален целия комплект и мисля да г ослагам на друга кола, Та въпросът ми е оригинално с един вентилатор ли е климатика и парното, вътре в купето...пластмасовата кутия която взех в нея е вентилатора с 2 турбинки, радиатора за климатика и 2-3 клапи...Радиатора за парното някъде вътре ли е или в отделна кутия ? Като цяло ако може инфо за климатичната система и тази на парното.
П.П. Изтеглих някакъв ПДФ, но в него много бегло е споменат климатика, още по-малко вътре...
П.П. Изтеглих някакъв ПДФ, но в него много бегло е споменат климатика, още по-малко вътре...
- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Re: Климатик на Скорпио
Вентилатора на кондензатора(радиатора) на климатика е един.Вентилатора на вентилацията е с 2 турбини.Радиаторчето на отоплението е в отделна кутия в средата под арматурното табло(зад пепелника,радиото и т.н.)В тази кутия влизат жилата за управлението на трите клапи!
Другата седмица ще ти пратя схема на климатика от модема 1995 , Но е същата като при модела 1985 просто означенията са други...успех
Другата седмица ще ти пратя схема на климатика от модема 1995 , Но е същата като при модела 1985 просто означенията са други...успех

-
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2010, 02:46
- Модел на автомобила: Moskvich 2140
Re: Климатик на Скорпио
До момента съм намерил място на радиатора, който трябва да е в купето...ще е отдясно.Жабката ще претърпи промени и ще видим какво ще остане от нея накрая
Сега търся място за монтажа на компресора...Играчка ще е, но до лятото има време и да се надяваме, че ще сколасам
Ще се радвам да ми пратиш материали да видя кое как е, че има и малко жички, а трябва и тях да оправям после.