Не работят предните пръскалки

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
hondo
потребител
потребител
Регистриран: 29 май 2010, 09:38
Модел на автомобила: ford ka
Status: Извън линия

Не работят предните пръскалки

Мнение от hondo » 03 май 2011, 16:45

Здравейте колеги , от скоро имам следния проблем като натисна лостчето за предните пръскалки се чува моторчето да работи но вода до пръскалките не достига.В същото време задните пръскат вода и при двете положения на лостчето.Колата е Форд Ка.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Не работят предните пръскалки

Мнение от Doin » 03 май 2011, 17:17

Огледай добре маркуча от помпата до пръскалките - дали се е извадил от помпата, дали не е спукан или разкачен някъде, дали не са ти задръстени пръскалките. Пусни помпата и търси за мокро, то ще те насочи откъде изтича водата.

Потребителски аватар
vesko77bg
потребител
потребител
Регистриран: 02 май 2011, 20:13
Модел на автомобила: фокус

Мнение от vesko77bg » 10 юни 2011, 22:38

здравейте имам ФОКУС предните пръскалки ту работят ту не работят със задната няма проблем,не са задръстени изчистих ги.Да не са две моторчета едно за предните и едно за задната и това за предните да се е повредило нещо или пък има друг проблем.Някой знае ли как мога да се справя с това.БЛАГОДАРЯ ВИ!

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 12 юни 2011, 13:17

vesko77bg написа:здравейте имам ФОКУС предните пръскалки ту работят ту не работят със задната няма проблем,не са задръстени изчистих ги.Да не са две моторчета едно за предните и едно за задната и това за предните да се е повредило нещо или пък има друг проблем.Някой знае ли как мога да се справя с това.БЛАГОДАРЯ ВИ!
Моторчето е едно, кръговете са два! Ако е "тука има, тука нема" е възможно по-скоро хлабав контакт (износена кабелна обувка) или наранен кабел...

Потребителски аватар
vesko77bg
потребител
потребител
Регистриран: 02 май 2011, 20:13
Модел на автомобила: фокус

Мнение от vesko77bg » 12 юни 2011, 16:03

Благодаря ти за съвета,но искам да те питам аз мога ли сам да го поправя или е сложно и трябва в сервиз да ида.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 14 юни 2011, 11:53

vesko77bg написа:Благодаря ти за съвета,но искам да те питам аз мога ли сам да го поправя или е сложно и трябва в сервиз да ида.
Предполагам, че можеш!
На Ескорта достъпа до моторчето е лесен - под левия калник и с навит волан чат-пат се стига без канал. На Фокуса май се сваляха кори...мисля, че колеги бяха описали как е за твоя модел - потърси.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”