Проблем с врътката на вентилатора за парното!?Решен!
-
- потребител
- Регистриран: 30 апр 2011, 19:58
- Модел на автомобила: FORD MONDEO МК2 '96г. 1.8TD ENDURA
- Status: Извън линия
Проблем с врътката на вентилатора за парното!?Решен!
Колеги, Здравейте! От скоро имам колата(от която съм много доволен
) и имам един проблем. Има климатик и врътката за степента на вентилатора има четири степени от двете страни.Нали едните четири за вътрешно въртене на въздуха, и другите четири за вкарване на въздух от вън.Та, на въпроса.
Независимо пуснато ли е AC-то или не, независимо на студено или топло е другата врътка и независимо към краката или стъклото е насочена струята, работят само двете четвърти степени на вентилатора. От първа до трета и в двете положения не работи.
Ако някой знае на какво може да се дължи, може да подскаже, ще съм благодарен!
Поздрави!

Независимо пуснато ли е AC-то или не, независимо на студено или топло е другата врътка и независимо към краката или стъклото е насочена струята, работят само двете четвърти степени на вентилатора. От първа до трета и в двете положения не работи.

Поздрави!
Последна промяна от kEFi на 10 май 2011, 20:41, променено общо 1 път.
Причина: Решен проблем!
Причина: Решен проблем!
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: Проблем с врътката за степента на вентилатора за парното!?
Погледни под жабката отдолу да не са прегоряли кабелите или за стопени букси от прегряване поради слаба връска. Обикновено там е проблема.yotov написа:Колеги, Здравейте! От скоро имам колата(от която съм много доволен) и имам един проблем. Има климатик и врътката за степента на вентилатора има четири степени от двете страни.Нали едните четири за вътрешно въртене на въздуха, и другите четири за вкарване на въздух от вън.Та, на въпроса.
Поздрави!
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Само 4-тата степен на вентилатора е директна, останалите минават през резистор. Както каза колегата - погледни под жабката, виж резистора и ако не помогне почистването на куплунзите , ако няма нагорели букси - смени резистора.
-
- потребител
Мерси.Като се поосвободя, ще пиша какво е станало. 

- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Ето:
http://www.zahranvane.com/ford/resistor.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
така изглежда резисторът. Монтиран е във въздуховода между вентилатора и блока, който разпределя посоките.
Сори за лошия фокус на снимката
http://www.zahranvane.com/ford/resistor.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
така изглежда резисторът. Монтиран е във въздуховода между вентилатора и блока, който разпределя посоките.
Сори за лошия фокус на снимката

-
- потребител
Мерси за снимката.Като ми се занимава ще го разглобя.Няма да ми е излишна малко последователност и снимчици.Ще съм благодарен. 

- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Навеждаш се под жабката. Ако имаш разни мокети, които пречат трябва да ги махнеш. Оттам се вижда резисторната сборка - в нея влиза букса с 4 кабела. Сборката е хваната с един винт с глава "торкс".
-
- потребител
Мерси на всички! Точно това беше проблемът.Сега всичко е ОК.
Още един път мерси!
Още един път мерси!