Вентилация купе - Мондео 97 - Изпотява и мирише?
-
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2009, 10:32
- Модел на автомобила: Мондео 2.0i Ghia 16V/1997г + ГИ Stargaz.
- Status: Извън линия
Вентилация купе - Мондео 97 - Изпотява и мирише?
Здравейте колеги, имам следното питане за Мондео МК2 97г. 2.0 комби.
Откъде изтича конденза на климатика? Проблема е, че като спра климатика започва да духа един "миризлив" и влажен въздух и даже предното стъкло се поизпотява. Затова си мисля да не е запушено отичането на конденза.
Друг проблем е , че като завали дъжд, почти веднага предното стъкло започва да се изпотява. Пускам климатика- за нула време се изчиства , но става студено. Спирам го и настава такава мъгла в колата. Дайте някъкъв акъл. Изчистил съм около филтъра за купето /под пасажерската чистачка/, но ефект няма.
Откъде изтича конденза на климатика? Проблема е, че като спра климатика започва да духа един "миризлив" и влажен въздух и даже предното стъкло се поизпотява. Затова си мисля да не е запушено отичането на конденза.
Друг проблем е , че като завали дъжд, почти веднага предното стъкло започва да се изпотява. Пускам климатика- за нула време се изчиства , но става студено. Спирам го и настава такава мъгла в колата. Дайте някъкъв акъл. Изчистил съм около филтъра за купето /под пасажерската чистачка/, но ефект няма.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Вентилация на Мондео МК2
Хубаво, че си изчистил около филтъра, но него сменял ли си го?
Когато се задръсти филтъра не може да влиза въздух отвън(все едно караш на затворена клапа за вътрешна циркулация)
Ако ти е запушено оттичането на конденза няма да се потят стъклата, ами ще ти се наводни купето.
Когато се задръсти филтъра не може да влиза въздух отвън(все едно караш на затворена клапа за вътрешна циркулация)
Ако ти е запушено оттичането на конденза няма да се потят стъклата, ами ще ти се наводни купето.

-
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2009, 10:32
- Модел на автомобила: Мондео 2.0i Ghia 16V/1997г + ГИ Stargaz.
Само поизтупах филтъра. Иначе си купих нов, но засега го возя в багажника. Ще го сменя, дано да е само от него.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Като сменяш филтъра напръскай през отвора му със спрей за почистване на климатик. кой знае каква полза няма ама опитай. и не пуши в колата. миризмата на запарено идва най вече от цигарите! аз съм пушач но като спрях да пуша в колата и миризмата изчезна!
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Моята е същата щом като е студено времето или вали дъжд стъклата стават замъглени отвсякъде, и ако не отворя прозореца малко или да пусна винтелатора на парното няма оправяне, а филтара е сменен.Дали пък няма някъде отдушник за изпаренията и да е задръстен или пък си е такава калпава направия.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Тоя вентилатор е на купето не е само на парното.
Парно ще пускаш зимата щот сега едва ли ти е нужно в тази жега
Нормално е да няма достатъчно въздух за вентилация на купето без да е пуснат вентилатора!
Парно ще пускаш зимата щот сега едва ли ти е нужно в тази жега

Нормално е да няма достатъчно въздух за вентилация на купето без да е пуснат вентилатора!
-
- потребител
- Регистриран: 16 авг 2009, 14:22
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1999, 1.8
И аз го имах същия проблем, но като сменях филтъра забелязах, че уплътнението на пластмасовия капак, под който е филтъра, не е уплътнило добре към стъклото и влиза вода. Така всеки път като завали точно пред филтъра капе вода и се изпарявя и съответно вентилацията засмуква парата. Опитай да наместиш уплътнението да залепне хубаво към предното стъкло и нещата ще се оправят.Nikola Iordanov написа:Моята е същата щом като е студено времето или вали дъжд стъклата стават замъглени отвсякъде, и ако не отворя прозореца малко или да пусна винтелатора на парното няма оправяне, а филтара е сменен.Дали пък няма някъде отдушник за изпаренията и да е задръстен или пък си е такава калпава направия.![]()