Пусна ми се парното заедно с климатика??????
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
- Status: Извън линия
Пусна ми се парното заедно с климатика??????
Колеги,
Както си работеше климата изведнъж взе да духа вряло?????????
Въздуха, които влизаше в купето беше горещ като от парно, а не като атмосферния отвън.
Изключвам-включвам гледам, че двигателя се натоварва и оборотите падат малко - следователно компресора си работи.
Отварям капака пипам тръбите на климатика - ледени. Спирам-пускам климата, все същата работа.
Накрая изключих климатика от бутона и усилих до край парното, а после го намалих до край. Изчаках 1 минута и като пуснах климата си заработи Супер. Днес ходихме на екскурзия и климатика хвърляше сибирски студ!
Та въпроса ми е възможно ли е това кранче на парното да одтърва или изпуска. Май бях чел във форума, че били електронни или с моторчета. Случвало ли ви се е таквоз нещо?
Колата е Фиеста 1.8д-1998 г.
И знае ли някой колко струва туй кранче и къде се намира?

Както си работеше климата изведнъж взе да духа вряло?????????
Въздуха, които влизаше в купето беше горещ като от парно, а не като атмосферния отвън.
Изключвам-включвам гледам, че двигателя се натоварва и оборотите падат малко - следователно компресора си работи.
Отварям капака пипам тръбите на климатика - ледени. Спирам-пускам климата, все същата работа.
Накрая изключих климатика от бутона и усилих до край парното, а после го намалих до край. Изчаках 1 минута и като пуснах климата си заработи Супер. Днес ходихме на екскурзия и климатика хвърляше сибирски студ!
Та въпроса ми е възможно ли е това кранче на парното да одтърва или изпуска. Май бях чел във форума, че били електронни или с моторчета. Случвало ли ви се е таквоз нещо?
Колата е Фиеста 1.8д-1998 г.
И знае ли някой колко струва туй кранче и къде се намира?

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Пусна ми се парното заедно с климатика??????
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 1%82%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Тенкю Паци,
Ей, добре, че е форума.
Ей, добре, че е форума.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Кажи де, какво направи, докъде стигна?vvasilev написа:Тенкю Паци,
Ей, добре, че е форума.

-
- потребител
Ами не съм го сменил още. За сега действам на следния принцип-забелязах, че пускането на парното става когато колата загрее повече в градски цикъл (като се кара първа-втора). Когато се пусне парното спирам климатика от бутона и усилвам парното до край оставям го така 5-10 сек и след това давам пак врътката на крайно студено. След тази процедура пускам пак климатика от бутона и всичко е ОК. До изгасването на колата си държи.
Иначе този клапан го намерих за 84 лева. Ще го изчакам съвсем да спре да държи и ще го сменя.
Иначе този клапан го намерих за 84 лева. Ще го изчакам съвсем да спре да държи и ще го сменя.