Съществено ВАЖЕН въпрос..!
-
- потребител
- Регистриран: 29 авг 2008, 07:53
- Модел на автомобила: Ford Focus MK 2.5, 2009г, 2.0 LPG, 145 к.с.
- Status: Извън линия
Съществено ВАЖЕН въпрос..!
Колеги, към настоящето Слава Богу нямам, но в бъдеще мога да имам много сериозен проблем. Какво имам предвид..
Купихме колата (Мондео МК3) с един ключ. Ключа е със съответно бутони за отключване и заключване. Наскоро ми се наложи да го разглобя, за да сменя батерията и ми направи впечатление, че вътре има нещо като чип.. което веднага ме навя не мисълта за имобилайзер! Т.е. той е в самия ключ, но от къде примерно мога да знам какъв е кода записан на тоя чип? Какво правя, ако примерно загубя единствения си ключ..?! Мога ли да си извадя някакъв дубликат? Някой наясно ли е с това.. искам да реша тоя проблем преди да е станало фатално..
Искам и да попитам.. как мога да разбера дали колата има аларма?
Благодаря на отзовалите се!!!
Купихме колата (Мондео МК3) с един ключ. Ключа е със съответно бутони за отключване и заключване. Наскоро ми се наложи да го разглобя, за да сменя батерията и ми направи впечатление, че вътре има нещо като чип.. което веднага ме навя не мисълта за имобилайзер! Т.е. той е в самия ключ, но от къде примерно мога да знам какъв е кода записан на тоя чип? Какво правя, ако примерно загубя единствения си ключ..?! Мога ли да си извадя някакъв дубликат? Някой наясно ли е с това.. искам да реша тоя проблем преди да е станало фатално..
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Re: Съществено ВАЖЕН въпрос..!
Колега по принцип колите вървят с два ключа,незнам поради какви причини не са ти дали втори.Но в такъв случай пази го добре.Можеш да си извадиш на ключар втори ключ,но той ще ти служи само за откл.и закл.За ключ с имобилайзер знам че има начин чрез МП да поръчаш,но ще е доста скъп.А за аларма можеш лесно да провериш като закл.с дистанционното,а после откл.с ключа.Ако има аларма трябва да се включи.
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Колега при мен когато си купих колата чипа въобче го нямаше!Явно при една от смените на батериите са го изгубили.Естествено с този ключ не можех да запаля колата.Имам още един-пак с чип вътре но не можеш да го видиш.С него палех и отключвах.Но и аз имах същите притеснения ако го изгубя какво ще правя?Поразпитах тук там и наскоро когато бях във Варна ми сложиха чип и го залепиха
и сега нямам притеснения.Ключарите са до ВиК много са добри.Не знам при теб с какъв имобилаизер е,но при мен цялата работа струваше 120лв.Чипа е около 70-80лв останалото е за работата.Питах момчетата ако си изгубя оригиналният ключ може ли да се оправи.Казаха да но струва двойно
При теб може да мине по-евтино поразпитай авто-ключарите...

- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Ключът ти има чип за имобилайзера, кода не може да го знаеш. Ето защо търси ключар, който да ти направи втори ключ в който да вгради и програмира чип.BadKid написа:Колеги, към настоящето Слава Богу нямам, но в бъдеще мога да имам много сериозен проблем. Какво имам предвид..
Например във Варна аз ползвах услугите на ключаря на пазара във Владиславово, не взима скъпо (миналата година ми излезе 80 лв. - нов ключ с вграден чип и програмирането на чипа).
Защото ако го загубиш ще ти излезе доста по скъпо.
Ако си наблизо до Варна ето телефона му 0899 148 159
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
Ключа може да си го програмирате и сами, поне на Мондео 1 или 2 в ръководството за употреба има указания за програмиране на втори ключ. Естествено, главният ключ трябва да ви е подръка. Виж ако загубите главният трябва да си търсите комп без имобилайзер, поне на Мондео 1/2 има такива, даже във форума има писано по темата. Интересно колко ли струва ключ с чип в някоя морга?
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
-
- потребител
- Регистриран: 29 авг 2008, 07:53
- Модел на автомобила: Ford Focus MK 2.5, 2009г, 2.0 LPG, 145 к.с.
Благодаря, Колеги! Златни сте! Успокоих се все пак, че при каквато и да е ситуация проблема е разрешим пък било то и с цената на солидна сума пари.. Аз смятам да се възползвам от услугите на въпросния ключар във Варна, който колегата "tankovbg" e споменал, но Варна ми е твърде далече.. и евентуално лятото като тръгна към морето ще свърша тая работа.
Ще проверя и как стои въпроса в Търново.. там знам за един невероятен ключар, но той е известен с това, че дере яко...
Отново ви Благодаря!

Ще проверя и как стои въпроса в Търново.. там знам за един невероятен ключар, но той е известен с това, че дере яко...
Отново ви Благодаря!

-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Това което не става с пари,става с много пари.Ако не става с много пари,значи не си дал достатъчно.