Заключих си резервуара ... съвет ?
- hellrazor
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2008, 18:37
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDdi
- Status: Извън линия
Заключих си резервуара ... съвет ?
Здравейте,
Имам Мондео 2001 и днес успях да си заклуча резервуара , ама така че сега не мога да го отворя
Механизма който е за отваряне през купето явно не работи и зъбчето захващащо външния капат е заяло.
Понеже е пластмаса си мислех да го къртя , ама варианта е брутален. Незнам дали ще мога през багажника да достигна , поне да го отворя, а после мисля да си го оправя. Дали да не отскоча до мото фое в Младост или нещо друго ще препоръчате ? Също така ако някой се е замесвал по подобен начин , да сподели и кви парички ще ми струва евентуално да го фикс-на.
Благодаря.
Имам Мондео 2001 и днес успях да си заклуча резервуара , ама така че сега не мога да го отворя

Механизма който е за отваряне през купето явно не работи и зъбчето захващащо външния капат е заяло.
Понеже е пластмаса си мислех да го къртя , ама варианта е брутален. Незнам дали ще мога през багажника да достигна , поне да го отворя, а после мисля да си го оправя. Дали да не отскоча до мото фое в Младост или нещо друго ще препоръчате ? Също така ако някой се е замесвал по подобен начин , да сподели и кви парички ще ми струва евентуално да го фикс-на.
Благодаря.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Re: Заключих си резервуара ... съвет ?
Колега, аз имам още една ръчка за отваряне, която е в багажника... обаче на мондео 95-та
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
- hellrazor
- потребител
Колега,
Нямам втора ръчка , а и проблема е в затварящия механизам - зъпчето което прихваща капака не се прибира.
Нямам втора ръчка , а и проблема е в затварящия механизам - зъпчето което прихваща капака не се прибира.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Пробва ли да напръскаш с WD40 наоколо, да не е проблема в ръжда/мръсотия.
Иначе - виж в Microkat-a как се разглобява капачката, може да намериш лесен начин за сваляне.
Иначе - виж в Microkat-a как се разглобява капачката, може да намериш лесен начин за сваляне.
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Не пръскай с нищо, просто малко по рязко дръпни ръчката но не силно за да не я счупиш - обикновенно заяжда в гуменото оплътнение това зъбче но натисни капачката и пробвай пак - Успех.... Ако не стане махни кората отзад в багажника и отвори ръчно става лесно - така с помощта на друг провери дали се движи при дръпване лостчето - ако ли не скъсано или счупено търси..
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- hellrazor
- потребител
Re: Заключих си резервоара...съвет ? - Проблема е решен!
Благодаря за съветите колеги.
С помоща на един приятел успях да отворя капачката през кората на багажника и мисля че открух същинския проблем. Изглежда механизма с жилото не е закачен за частта , която придърпва пъпчето и затова не се отваря с ръчката през купето. Ще поработя върху това този уикенд
С помоща на един приятел успях да отворя капачката през кората на багажника и мисля че открух същинския проблем. Изглежда механизма с жилото не е закачен за частта , която придърпва пъпчето и затова не се отваря с ръчката през купето. Ще поработя върху това този уикенд